Clubunk szakosztálya eredményesen szerepelt az elmúlt napokban Debrecenben. Gratulálunk!

Országos úszó bajnokság 2019, Debrecen

Beszámolók:
1. nap (képek)
2. nap (képek)
3. nap (képek)
4. nap (képek)

Az első nap legfontosabb eredményei:

Női 200 pillangó – Szilágyi Liliána Kapás Boglárka mögött, de Hosszú Katinka előtt csapott célba, így ezüstérmet nyert! Mivel az ob egyben válogató is a világbajnokságra, Szilágyi ebben a számban kvalifikálta magát a magyar válogatottba!

Férfi 200 pillangó – Két fradista versenzyő is úszhatott a döntőben: Biczó Bence Cseh Lászlót megelőzve a 3., Török Dominik Márk a 7. helyen zárt. Biczó olimpiai A-szintet úszott, viszont a világbajnokságról lemaradt fő számában.

Női 800 gyors – A debreceni úszó országos bajnokság első döntője a női 800 méteres gyorsúszás volt. Mihályvári-Farkas Viktória remek úszással a negyedik helyen ért célba, ám mivel a második helyen nem magyar versenyző ért célba, ob-bronzérmes lett.

A második nap legfontosabb eredményei:

Női 50 pillangó – megszereztük az első érmünket a második napon! Mivel Sasha Touretski nem számít bele az OB küzdelmeibe, Szokol Szonja bronzérmes lett!

Férfi 200 vegyes – Verrasztó Dávid a harmadik helyen csapott célba a döntőben.

Férfi 4×200 gyorsváltó – Az FTC a Biczó, Mándli, Török, Verrasztó összeállítású csapattal a második helyen jutott a döntőbe. A fiúk egy helyen változtattak, Hímer váltotta Mándlit. Csapatunk egy helyet visszacsúszott, de a négyes begyűjtötte a harmadik bronzérmét is a Fradinak!

Női 4×200 gyorsváltó – Az FTC a Mihályvári-Farkas, Fehérvári, Szilágyi, Verrasztó összeállítású egységgel első helyen jutott a döntőbe. A lányok habár 5 másodperces hátrányban is voltak, végül megszerezték a Fradi első országos bajnoki címét idén!

A harmadik nap legfontosabb eredményei:

Férfi 400 vegyes – Verrasztó Dávid a legjobb idővel jutott be a 400 vegyes döntőjébe. Az első 100 méter után pillangón a 4. helyen volt, de háton feljött a második helyre. Mellúszásban már 50 méter alatt ledolgozta a hátrányát, és innentől kezdve gyorson sem engedte ki a kezéből a vezetést, így már a második számban meglett az első aranyérmünk! Verrasztó ideje 4:12,65 volt. Dávid a győzelem után nem nyilatkozott, helyette edzője beszélt a felkészülési időszak alatti problémákról, erre a MÚSZ később reagált is: “A jövőben nem fordulhat elő, hogy bármilyen, központi pénzből megvalósuló edzőtábort a MÚSZ-t megkerülve szervezhessen meg egy egyesület – így minden esetben a versenyzők eredményessége dönt arról, ki élvez prioritást az időpontok és helyszínek lefoglalásánál.

Női 100 gyors – Verrasztó Evelyn a legjobb idővel jutott be a 100 méter gyors döntőjébe. Az első ötvenen kicsit lemaradt, a táv második felében azonban nagyot hajrázott, így végül bejött a harmadik helyre, és bronzérmet szerzett Jakabos Zsuzsanna és Kurdi Zsófia mögött 0:55,76-os idővel, ami fél másodperccel jobb volt a délelőtti idejénél.

Női 4×100 gyorsváltó – A Szilágyi Liliána, Szokol Szonja, Fehérvári Réka, Verrasztó Evelyn négyes a második legjobb idővel jutott be a 4×100-as gyorsváltó döntőjébe, ahol féltávig vezettünk, végül ezüstérmet szereztünk a győriek mögött.

A negyedik nap legfontosabb eredményei:

Női 100 pillangó – Szilágyi Liliána gazdagította az éremgyűjteményt, ugyanis ezüstöt nyert 100 méter pillangón.

Női 200 gyors – Verrasztó Evelyn Hosszú Katinka és Késely Ajna mögött végzett a 3. helyen.

Női 1500 gyors – Mihályvári-Farkas Viktória 16.31.80-as idővel harmadik lett 1500 méter gyorson, versenyzőnket csak Késely Ajna és Kapás Boglárka tudta megelőzni.