Csapatunkból Csonka András és Szerető Krisztofer volt tagja a korosztályos nemzeti csapatnak.

Csonka az U-19-es elitkör két meccsén lépett pályára. A horvátok elleni 2-0-ás vereségkor 72 perc alatt 28-ból 14 jó passza volt, 23 párharcból 8-at nyert, 11-et vesztett el, 9 átadást lopott le, 13-szor vesztette el, 7-szer szerezte vissza a labdát.

A németek elleni 3-0-ás vereségkor végig a pályán volt, 33-ból 27 jó passza volt, 4 cseléből 3 volt jó, 25 párharcból 11-et nyert, 11-et vesztett el, 1 átadást lopott le, 10-szer vesztette el a labdát, 8-szor szerezte vissza. 1 lövést készített elő.

Szerető a csoportgyőztes norvégok elleni meccsen középcsatárként játszott 64 percet, 13-ból 8 jó passza volt, 26 párharcból 8-at nyert meg, 8-at vesztett el, 3 beadásából 2 volt jó.

A horvátok elleni vereségkor jobbhátvédként játszott 37 percet, 13 passzából 8 volt jó. 12 párharcból 3-at nyert meg, 2-t vesztett el. 3 átadást lopott le, 7-szer vesztette el, 3-szor szerezte vissza a labdát.

Férfi labdarúgás, U19, EB-selejtező, elitkör

Norvégia 0-0 (0-0) Magyarország

Beszámoló: MLSZ

Csonka András eltiltás miatt nem léphetett pályára, Szerető Krisztofer 65 percet játszott kezdőként.

Németh Antal

Ellentétes félidőket láthattunk, az első félidőben mi voltunk aktívabbak és veszélyesebbek, a másodikban a norvégok. A szünet után elsősorban kontrákból tudtunk az ellenfél kapuja elé kerülni, de így is voltak helyzeteink. A kiállítás után sok dolga akadt a védelemnek, de álltuk a sarat, és megőriztük a döntetlent. Nem dőlt el semmi, továbbra is a harcolunk a csoport első helyéért.

Magyarország 0-2 (0-1) Horvátország

Beszámoló: MLSZ

Csonka András 72 percet játszott kezdőként, Szerető Krisztofer csereként beállva kapott 34 percet.

Németh Antal

Ezen a mérkőzésen nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani amire képesek vagyunk, az első kapott gól után nem volt meg a játékunkban a ránk jellemző szervezettség. Az első félidőben még voltak lehetőségeink, a második kapott gól után azonban nem tudtunk újítani. Két pontrúgásból kaptuk a gólokat, de ezzel együtt el kell ismernünk, hogy ma jobb volt a horvát válogatott.

Magyarország 0-3 (0-1) Németország

Beszámoló: MLSZ

Csonka András kezdőként játszotta végig a mérkőzést, Szerető Krisztofer nem állt be.

Németh Antal

A biztonságos védekezésből próbáltunk meg kiindulni, és támadásokat vezetni, de ebből csak a védekezés részét tudtuk megvalósítani a mérkőzés elején. A félidő végéhez közeledve kaptunk egy gólt, és innen már nem tudtunk visszajönni a mérkőzésbe a nagyszerű játékerőt képviselő németek végig dominálni tudtak. Ezen a tornán nem tudtuk a ránk korábban jellemző erős támadójátékot nyújtani, és az a mentális erő sem volt meg bennünk, ami a nehéz pillanatokban átlendíthetett volna a holtpontokon.