Középpályásunk egyre közelebb a visszatéréshez.

– Rég láthattunk mérkőzést játszani, de már teljes értékű edzésmunkát végzel a többiekkel. Hogy érzed magad?
– Szerencsére sokkal jobban vagyok, örülök, hogy visszatérhettem a pályára. Nagyon nehéz három hónapon vagyok túl. A térdemmel volt probléma, de a fiziósok kemény munkájának köszönhetően már magam mögött tudhatom a sérülésem.

– Mikor és hogyan történt pontosan a baj?
– A Liechtenstein elleni válogatott-meccsen sérültem meg először, ezt követően még részt vettem néhány edzésen, akkor lett nagyobb a baj.

– A sors pedig úgy hozta, hogy bár most is kaptál válogatott meghívót, nem tudtál elutazni.
– Sajnos elővigyázatosságból kénytelen vagyok kihagyni az Eb-selejtezőket. Természetesen sajnálom, hogy így nem tudom segíteni a hazámat, de jelenleg az a legfontosabb, hogy minél előbb százszázalékos állapotba kerüljek, és ehhez már nagyon közel járok, ez boldoggá tesz.

– Lelkileg hogy élted meg ezt az időszakot?
– Minden játékosnak nyomasztó, ha nem tudja végezni a munkáját, nem volt egyszerű nekem sem. A sérülések is hozzátartoznak a focihoz, volt már példa ilyenre a karrieremben, de megfogadtam, hogy most erősebben térek vissza, mint valaha!

– Több poszton is konkurenciaharc van, a te pozíciódban például Sigérrel és Haratinnal kell megküzdened a kezdőcsapatba kerülésért. Felkészültél erre?
– Persze, erre a versengésre szüksége is van mindenkinek, hogy minél jobb együttest alkossunk. Magas színvonalú, egységes csapatot alkotunk. Az a dolgunk, hogy meggyőzzük az edzőt, az ő feladata pedig az, hogy válasszon közülünk. Keményen dolgozunk a jó formánkért, remélem, mindenki érdemes lesz arra, hogy a kezdő sípszótól játszhasson.

– Mi a terv, mikor jöhet a visszatérés?
– Már negyedik napja a társakkal készülök, remélem, a Kisvárda ellen már nevezve leszek. Egy biztos: rajtam nem fog múlni, hogy játsszak!

Fradi.hu