Egyszer sikerült a sírból visszahoznunk a meccset, de végül alulmaradtunk.

Női kézilabda, Magyar Kupa, Final4, döntő
Ferencváros 29–32 (11-18) Győri ETO
Gólok: Pena 7, Háfra 5, Klujber 4, Kovacsics 4, Schatzl 4, Faluvégi 2, Klivinyi 1, Mészáros 1, Pásztor 1

Díjátadások előzték meg a finálét, a játékvezetők mellett mindkét csapat játékosai átvehettek elismeréseket, ezt a “csatát” mi nyertük: nálunk hárman, az ETO-ban ketten kaptak díjat. Itt az év játékosa Kovacsics Anikó, az év védője Mészáros Rea, valamint az év junior játékosa Háfra Noémi, míg ott az év légiósa Nycke Groot, az év kapusa pedig Kiss Éva volt. Ezután következett a Himnusz közös eléneklése, majd jöhetett maga a mérkőzés!

Az első félidőben nem volt sok köszönet, bár a kezdés utáni pár percben itt is, ott is rengeteg technikai hiba tarkította a játékot, ebből végül a Győr tudott kilábalni, mi nem. Az ETO pedig minden eladott labdánkat, rossz lövésünket keményen büntette, az első kiállításunk alatt pedig pillanatok alatt 3-0-ás sorozatot csinált az eladott labdáinkból és üresen hagyott kapunkból. A támadásainkat jól jellemezte, hogy negyedóra elteltével két gól állt a nevünk mellett. Hiába emelte ki Elek Gábor, hogy ne a lenti területeket lőjük Leynaudnak, szinte csak oda sikerült, amit a francia kapus köszönt is szépen. Kapust is cseréltünk, Szikora váltotta Bírót, hátha, de sajnos Melinda is sokszor kiszolgáltatott helyzetbe került. A kicsit beindult góltermelésünk is csak arra volt elég, hogy a szünetre ne legyen tíz feletti a különbség.

Aztán a folytatásban mintha átbillentették volna a kapcsolót, elkezdtek megremegni a győri kezek, mi pedig megéreztük a lehetőséget, a kapuba visszatérő Bíró Blanka fontos védéseket mutatott be, elöl pedig Kovacsics és Pena remekül szervezte a támadásainkat, jöttek a gólok is, olyannyira hogy sikerült kiegyenlítenünk, ezután kért Danyi Gábor időt. Amivel sikerült is rendezni a soraikat, újra megszerezték a vezetést, amit már nem engedtek ki a kezük közül, hiába küzdöttünk, nem sikerült újra lőtávolba kerülnünk, így újra ezüstérmet szereztünk a Magyar Kupában.

Elek Gábor

Sajnálom az első tizenöt-húsz percet, hatalmas előnyt adtunk ellenfelünknek. A folytatásért azonban nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen vissza tudtunk kapaszkodni, ám ez hatalmas energiákat emésztett fel.

NSO