Kenny beszélt többek között sérüléséről és céljairól is.

– Talán kezdjük a legfontosabb kérdéssel. Hogy van a januári londoni műtétjét követően?
– Lábadozok, és közben végzem a rehabilitációs edzéseket. Mindent megteszek azért, hogy a lehető legfittebb legyek. Most még rengeteget dolgozom a medencében, vizes gyakorlatok és úszás egyaránt szerepel a programban, amivel erősítem a lábam, illetve sokat vagyok konditeremben is hasonló célból. Jövő héten készül egy CT-vizsgálat, ami majd egyértelmű képet ad arról, hogy miként terhelhetem a lábam. Szabadidőmben is arra fókuszálok, hogy minél előbb összeforrjon a csont; hogy rendben legyen minden, és újra a csapattal tréningezhessek. Sajnos ilyen jellegű sérülések sportolókkal, labdarúgókkal elég gyakran előfordulnak. Hogy csak egyetlen nevet említsek, Neymar is küzdött hasonló problémával. Korábban egy ötös lábközépcsonttörésem volt, amely az első, lemezes csontegyesítő műtét ellenére sajnos álízülettel gyógyult. A téli Videoton elleni mérkőzésen újratörés alakult ki, ezért az álizület revíziójára volt szükség. Ezt végezte el Londonban a sérülés egyik nemzetközi specialistája. Abban bízom, hogy egy hónap múlva már újra részt vehetek labdás edzéseken. Ha jól alakul a következő másfél hónap, esetleg tétmérkőzésen is játszhatok még ebben a szezonban.

– Több mint másfél éve igazolt a Ferencvárosba. Hogyan érzi magát hazánk legnépszerűbb klubjában?
– Minden tekintetben jól érzem magam a Fradiban, és igyekszem a maximumot kihozni magamból. Azt hiszem, nem is tehetek másként, ez az alap a Ferencvárosban. A klub a kezdetektől mindenben mellettem áll, a sérülésem alatt is számíthatok rájuk, ami természetesen nagyon sokat jelent számomra. Én pedig mindent elkövetek, hogy legalább olyan vagy még jobb állapotban térjek vissza, mint ahogy a sérülésem előtti időszakban játszottam. Nagyon szeretem a Ferencvárost, óriási dolog, hogy a csapat tagja lehetek. Az egyetlen negatívum, hogy a már említett egészségügyi problémák miatt most nem játszhatok.

– Mi volt a legfőbb oka, ami miatt a külföldön eltöltött évek után úgy döntött, hogy a Fradiba igazol?
– Törökországban újabb szerződést kínáltak, de én úgy éreztem, hogy váltanom kell. Magyarország egyik legpatinásabb, egyben legnépszerűbb csapata hívott, amire nem mondhattam nemet. Nagyon tetszettek azok az ambíciók, amelyek a Ferencvárost jellemzik. Olyan csapatba igazolhattam, amelynek komoly céljai vannak, amelynek motiváltsága megegyezik az enyémmel. A játékosokkal, a klub vezetőivel teljesen egy hullámhosszon vagyok. Jó döntést hoztam, a kezdetektől mindenki támogat, segít.

– A Ferencváros szurkolói részéről is mindig nagyok az elvárások.
– Ez teljesen természetes. Persze, mindenkivel előfordulhat, hogy becsúsznak rosszabb meccsei, de akkor is hajtani kell, mindent megtenni a győzelemért, a csapatért és a szurkolókért. A Ferencvárosba igazolni, ahogy korábban is mondtam, óriási megtiszteltetés, de egyben a legteljesebb erőbedobást, a legkeményebb munkát igénylő kihívás is. Nem lehet elveszett labda, küzdeni kell minden idegszálunkkal a klubért. Ezt követeli meg a legendás Fradi-szív is. Ha valaki kiteszi a lelkét a pályára, azt a tizenkettedik játékosuknak számító, nagyszerű drukkereink is elismerik.

– Melyik a legemlékezetesebb mérkőzés az Ön számára, amit a Ferencváros színeiben játszott?
– Nehezet kérdez. Talán az Újpest elleni legelső, hazai pályán lejátszott derbim a legemlékezetesebb. Akkor egy–nullra nyertünk Böde Dániel góljával. A Groupama Arénában a szurkolók óriási, elképesztő, semmihez sem hasonlítható hangulatot teremtettek. Ilyen miliőben futballozni, minden labdarúgó álma.

– A Ferencváros nyolc ponttal vezeti a bajnokságot, karnyújtásnyira a bajnoki cím. Hova érhetnek el nemzetközi szinten?
– A csapat mostanra teljesen összeért Rebrov edző irányítása alatt, aki kiváló, magas színvonalú, kőkemény edzéseket tart. Nem szabad semmit elkiabálni, hiszen még nagyon sok meccs van hátra a bajnokságból, de jó esélyünk van megszerezni az első helyet, és kivívni a Bajnokok Ligájában való részvételt. Természetesen sok minden függ majd a sorsolástól, de pozitívan látom a jövőt, sok mindenre képesek lehetünk együtt a nemzetközi színtéren is.

BEOL