Két védőnkre számítanak hazájukban.

A szlovén válogatottba Miha Blazic, míg a grúz együttesbe Lasha Dvali is meghívót kapott.

Blazic eddig háromszor húzhatta magára a címeres mezt a felnőtt válogatottban, ezeket a találkozókat pedig mind végigjátszotta.

Egy válogatott meghívó mindig nagy motivációt ad, hiszen minden játékos erről álmodik. Nemrég edzőváltás történt a szlovén csapatnál, ezért még inkább sokat jelent, hogy tagja vagyok a keretnek. Sajnos volt egy kis kihagyásom sérülés miatt, de remek visszajelzés, hogy még így is számítanak rám – mondta Blazic.

Lasha Dvali januárban igazolt a Ferencvárosba, azóta az összes bajnoki mérkőzést végig a pályán töltötte, a Debrecen ellen eredményes is tudott lenni. A grúz válogatottban 14-szer szerepelt eddig, 2017 novemberében gólt is lőtt klubbeli csapattársa, Mikalai Sihnevich Fehéroroszországa ellen.

Rengeteget jelent egy játékosnak, amikor tehet valamit a saját országáért – kezdte Dvali – Nagyon boldog vagyok a lehetőség miatt, meg kell mutatnom, hogy tudok küzdeni. Remélem, sikerül pontokat gyűjtenünk!

A grúz válogatott Svájccal és Írországgal, a szlovén csapat Izraellel és Észak-Macedóniával néz szembe a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőiben.

Fradi.hu