Zsófi szerződést hosszabbított clubunkkal.

Szemerey Zsófi 2018 nyarán csatlakozott az FTC-Rail Cargo Hungaria keretéhez, s a szezon eddigi részében jó néhányszor remek teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat. Zsófi munkáját látva klubunk szeretett volna szerződést hosszabbítani, az egyezség pedig meg is született a két fél között, vagyis kapusunk a következő évet is a Népligetben tölti.

Mindenképp szerettem volna maradni, hiszen jól érzem magam a Ferencvárosnál, megtapasztaltam, hogy itt nemcsak egy szlogen, hogy ez egy család – mondta Szemerey Zsófi. – Volt néhány megkeresésem más kluboktól és külföldről is, utóbbi lehetőségen elgondolkodtam kissé, mert érdekelnek más kultúrák, illetve a nyelvtanulás szempontjából is jó lett volna, de úgy érzem, a Fradinál nagyon jó helyen vagyok, itt tudok a legtöbbet fejlődni.

A Győr elleni idegenbeli mérkőzést követően Bíró Blanka és Szemerey Zsófi is kiemelte, hogy a kapusok kis csapata milyen kiválóan működik együtt, s erre a frissen hosszabbító játékosunk most is ráerősített.

Sokan nem értik, amikor erről beszélünk, de a kapus poszt valóban egészen különbözik a mezőnyjátékosokétól, és külön kis csapat vagyunk a csapatban. Szerencsére nagyon jól működik együtt, mindenkinek más az erőssége és ez nagyon hasznos. A maradásomban szerepet játszott Elek Gábor és a kapusedzőnk, Duleba Norbert személye is, nagyon szeretek velük dolgozni, már kiismertük egymást, ők tudják, miként kell bánni velem, én pedig azt, hogy mik az elvárásaik. Nagyon bízom benne, hogy még ebben a szezonban is sok örömet tudunk szerezni a szurkolóinknak, miként abban is, hogy tovább fejlődök és elérem a célomat, hogy válogatott mezt húzhatok magamra.

Fradi.hu