Dénes persze nem elégedetlen és azt is elmondta, hogy miben látja a hazai pályán elért sikerek titkát.

Mennyi?” – kérdezett vissza szemlátomást meglepetten egy férfi a 7-0-ra végződő FTC–DVTK mérkőzés után a Népligetben, miután a boldogan ünneplő drukkerek elárulták neki a végeredményt. No igen – az a hetes ahogy mondani szokták, még gombócból is sok, a hazai veretlenségi szériáját 2017 tavasza óta immáron 32 mérkőzésnyire nyújtó Ferencváros valósággal „agyonverte” az előző fordulóban Újpesten ötöt kapó miskolci csapatot.

Mióta a Fradiban védek, ilyen nagy arányú győzelemben még nem volt részem” – árulta el a lefújás után érdeklődésemre az FTC kapuját védő Dibusz Dénes. – Nagyon boldogok vagyunk, ám ettől függetlenül éreztük, hogy nem ment annyira jól a játék, mint mondjuk a múlt héten a Puskás Akadémia ellen. Az első félidőben voltak az ellenfélnek is lehetőségei, szerencsére ezeket megúsztuk, a rövid időn belül szerzett három góllal pedig gyakorlatilag már 45 perc után eldőlt a mérkőzés.

A Kisvárdát kora este hátrányból fordítva legyőző Vidivel szembeni hatpontos előnyét őrző FTC részéről duplázott a télen szerződtetett belorusz csatár, Nyikolaj Szignyevics, Davide Lanzafame és az a Varga Roland is, aki két gólja mellett két gólpasszt is jegyzett, utóbbi a mezőny egyik legjobbja volt. A játékosok az első perctől kezdve nagy elánnal támadtak, érződött, hogy a csapatra jó hatással van a konkurenciaharc – Szerhij Rebrov vezetőedző tudatosan úgy erősített a felkészülési időszakban, hogy a posztokon versenyhelyzet alakulhasson ki a csapatba kerülésért. Úgy tűnik, az egy héttel korábban a Puskás Akadémiát 4-0-ra kiütő gárda ebből profitál is.

Hazai pályán mindig más játszani, mint idegenben, itthon a szurkolóink támogatását is jobban élvezzük, ez pedig egyértelműen nagy segítség számunkra – folytatta a hazai dominanciára vonatkozó kérdésemre is válaszoló Dibusz. – Ebben mindenkinek része van, szép sorozat, szeretnénk tovább nyújtani. A régi időkben azt tartották, hogy a Fradi-pályán csak az lehet a kérdés, hogy hány góllal ússza meg a vendégcsapat, úgy gondolom, e tekintetben kezd visszaállni ennek a stadionnak a renoméja. Bízunk benne, hogy ezt az érzést tovább tudjuk erősíteni az ellenfeleinkben és magabiztos győzelmeket tudunk majd aratni a jövőben is.

A Ferencváros egyébként 2000 márciusában ennél is nagyobb arányban, 8-0-ra győzött a régi Üllői úti stadionban a Vác ellen, pontosan 7-0-ra legutóbb 1992 áprilisában nyert a hazai bajnokságban – a csapat szurkolói dörzsölhetik a tenyerüket, ha arra gondolnak, hogy az 1991/1992-es idény végén bajnok lett a zöld-fehér együttes.

forrás: nepszava.hu