Ezúttal négyet lőttünk a bécsi fiataloknak.

Férfi jégkorong, Erste Liga, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Ferencváros 4-1 EV Vienna Capitals II
Harmadok: 2-1, 0-0, 2-0
Gólok: Tóth A. (+2, Hegyi, Pavuk), Pavuk, Tóth A. (+1, Perrier, Hegyi), Perrier (Switzer, Jászai)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 az FTC javára.

Arany (Pleszkán)
Kärmeniemi, Rantanen – Nagy G., Walls, Pavuk
Perrier, Jászai – Tóth A., Switzer, Tóth Ri.
Hegyi, Sarcia – Dósa, Roczanov, Rafaj
Lengyel, Pozsár – Tóth G., Farkas, Hardi

Örömteli pillanatok előzték meg a mai playoff mérkőzést, DEBL-bajnok női jégkorong csapatunkat köszönthettük meg az erzsébeti csarnokban, a lányok élvezték is a rivaldafényt, büszkén mutatták meg DEBL-kupájukat és ünnepeltek a szurkolókkal. Bravó, lányok! Aztán indult a játék, a várt képet hozta a mérkőzés, domináltuk a játékot. Egy darabig tartotta magát a Capitals, ehhez a kapuvasra is szükségük volt, ami többször állította meg a pakkunkat. Aztán egy kettős előnyben már semmi nem állt a játékszer útjába, sikerült begyömöszölnünk azt a gólvonalon túlra, Tóth Ada volt a végrehajtó. Három perc múlva Pavuk emelhette az égbe a kezét, befelé húzott, majd gyönyörű gólt szerzett. Éledeztek a vendégek is, nem jártak sokat a kapunk felé, ám így is sikerült nekik a szépítés, Maxa egy szerencsés találattal csökkentette a különbséget, lövése előbb Arany fejvédőjét, majd talán a vasat is érintve jutott a kapunkba. A harmadot három kétpercessel zárta a Vienna, amiből egy késleltetett volt, hiába a hosszú fór, nem sikerült kihasználnunk a helyzeteket.

A második harmadban komoly küzdelem zajlott, a hálók nem rezdültek meg, mi kértünk egyszer videózást egy „duplavas” után, hátha, de a várható eredményt hozta: nem adták meg a játékvezetők, mert nem haladt át a gólvonalon. A speciális játékokkal sem tudtak élni a csapatok, így szoros eredménnyel mehettek az utolsó pihenőre. Az utolsó játékrész elejét megnyomtuk, amit nehezen követett le a sárga-fekete gárda, jöttek is a kiállítások. A másodikat pedig gyorsan egy nagy találattal zártuk le: Perrier bombázott a kékről, amibe középen Tóth Adrián piszkált bele derékmagasságban, így védhetetlenül vágódott a korong a hálóba. Mókás jelenet következett, ha már a bécsieknek nem sikerült a pakkot belőni Aranynak, Roczanov gondolt egyet, és Piffnek adott egy „paffot”, és elhelyezte az osztrákot a kapunkba, egy kétperces lett a jutalma. Az eset után aztán eldöntöttük végleg a találkozót, egy kontrában Perrier érkezett jól a támadással és közelről büntetett. A különbség lehetett volna jóval nagyobb is az eredményben, ám többször a vas zengett, valamint Tschrepitsch is nagy bravúrokat mutatott be. Annyi baj legyen! Folytatás hétfőn és kedden, Bécsben.

Fodor Szabolcs

Jobban kezdtük a mérkőzést, mint tegnap, sok helyzetet dolgoztunk ki az első harmadban. Ott el is dönthettük volna, de nagyon jól védett a bécsiek kapusa és jól küzdöttek. Emiatt kicsit frusztráltak lettünk, nem sikerült belőni a helyzeteket, vasakat lőttünk, a két vas között a gólvonalon csúszott át a korong, úgy jött ki… Kicsit káosz volt a második harmad a sok kiállítással. De a végére sikerült összeszednünk magunkat, a vendégek kicsit el is fáradtak, mert kevesen voltak, és sikerült behúznunk a mérkőzést. Jobb volt a helyzet, mint tegnap, de ez még mindig nem az a játék, amit szeretnék látni a rájátszásban. Szeretnénk Bécsben még egyet előre lépni játékban és reméljük, hogy az eredmény is jön.