A tegnapi sajtócsütörtökön Csonka Andrást és Szergej Rebrovot kérdezték.

Csonka András

A székesfehérvári Főnixben játszottam, olyan csapattársaim voltak, mint Szoboszlai Dominik és Csoboth Kevin. Egyik napról a másikra azonban feloszlott a klub, mindenki mehetett, amerre lát. Akkor keresett meg Zsivótzky Gyula utánpótlásedző, én pedig nagy örömmel jöttem. Amikor a Fradiba érkeztem, Gera Zoli még aktív játékos volt, neki nagyon sokat köszönhetek. Mint ahogyan Hajnal Tomi is rengeteget foglalkozott velem. De mindenki nagyon segítőkész a klubnál.

Annyi lehetőséget kapok a Fradiban, amennyit kiérdemlek az edzéseken. Azt gondolom, elégedett lehetek, hiszen jó néhány kupameccsen jutottam lehetőséghez, és volt időm megmutatni, mit tudok. Reménykedem benne, hogy az edző látta, igyekszem, és legközelebb is pályára küld. Az előző szezonhoz képest azt érzem, hogy gyorsaságban, gondolkodásban is előreléptem, s kezdem a felnőttfoci ritmusát valamilyen szinten elsajátítani. Bízom benne, hogy ez tényleg így van, és nem csak én gondolom ezt.

Szergej Rebrov

A DVTK az Újpest elleni vereség előtt jó sorozatban volt, egy csalódás után pedig most biztosan ismét nagyon koncentráltak lesznek. Természetesen mi is felkészülünk, kielemezzük a DVTK játékát, igyekszünk kihasználni a gyenge pontjaikat. Olyan játékot kell nyújtanunk, mint az előző fordulóban, a Puskás Akadémia ellen, amikor igazán ki tudtuk szolgálni a szurkolóinkat. Ez nagyon fontos, különösen hazai pályán. Teljes erőbedobással kell dolgoznunk, és akkor meglesz az eredménye.

Nem akarom megváltoztatni a magyar bajnokság rendszerét, csak meg akarom adni a plusz pihenőnapot a játékosaimnak. Két hét múlva megint hasonló lesz a helyzet: a Vidi elleni kupameccsen mindkét csapat a legerősebb összeállításában lesz a pályán szerdán, majd szombaton már bajnoki meccset vívunk, utána pedig a játékosok úgy mennek a válogatottba, hogy egy hét alatt játszottak három meccset. Talán lehet ezt a tempót bírni, ha egy csapat csak beáll a kapuja elé, és mindent labdát előrevág, de a közönségszórakoztató, intenzív futballhoz minden plusz pihenőnap sokat jelentene.

Nagyon tehetséges játékosnak tartom Csonka Andrást, de ennél még fontosabb, hogy az edzéseken, a meccseken mindent megtesz a fejlődése érdekében. Szép jövő áll előtte a Fradiban, ha olyan keményen dolgozik továbbra is, ahogy most teszi.

Bors, Fradi.hu, NSO nyomán.