Clubunk sportolói tegnap háromszáz adag étellel vendégelték meg a rászorulókat az Üllői úton.

Galéria: FTC, Origo

Az Ökumenikus Segélyszervezettel 2014-ben megkötött stratégiai együttműködés jegyében újabb közös eseményt rendezett az Ökumenikus Segélyszervezet és a Fradi, – a PENSIO Magyarország Kft. támogatásával –300 rászoruló részére osztottak meleg ebédet, gyümölcsöt, édességet és forró teát az FTC sztárjai.

A Groupama Arénánál labdarúgóink, Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő, Leandro de Almeida, Bőle Lukács, Sigér Dávid, Varga Roland, Abraham Frimpong és Marcel Heister, vezetőedzőnk, Sergei Rebrov, valamint Verrasztó Evelyn, Verrasztó Dávid, Bácsi Péter, Galambos Tibor, Lisztes Krisztián, Köböl Anita, Várkonyi Attila (Dj Dominique) és Náksi Attila segített az ételosztásban.

Az Eb- és vb-aranyérmes úszó, Verrasztó Dávid negyedszer részese jótékony akciónak, felkérés nélkül csatlakozik, ha effé­léről értesül. Di­busz Dénes válogatott futballkapus meghatottan osztogatta a székelykáposztát, közben el­mondta: a megvendégeltek zöme Böde Dánielt kereste, ám a támadó ezúttal nem volt jelen.

Nagyon rendes és szimpatikus emberekkel találkoztunk ma és amellett, hogy egy meleg ételt szolgáltunk fel nekik, az is fontos volt, hogy néhány kedves szót válthattunk velük. Megható volt látni, hogy milyen nagy örömet szereztünk nekik azzal, hogy személyesen a Fradi híres sportolói szervírozták az ételt. Találkozhattak velünk, beszélgethettünk és remélem egy kicsit szebbé varázsoltuk a napjukat. Azt gondolom, hogy ez a kötelességünk is, hiszen abból a sok szeretetből, amelyet az emberektől, a szurkolóktól kapunk, valami ilyen formában vissza tudjunk adni egy keveset” – mondta kapusunk, Dibusz Dénes.

Nagyon jó érzés segíteni olyan embereknek, akik rászorulnak erre. Nekem ez már a második alkalom, hogy egy ilyen kezdeményezésben rész vehetek és mindig örömmel jövök” – mondta Verrasztó Evelyn, Európa-bajnok úszó.

Nekem az a legfontosabb, hogy tudunk embereken segíteni. Örülök, hogy olyan klub sportolója vagyok, ahol ezt támogatják. Jó érzés látni, hogy az emberek örömmel fogadják a segítségünket” – mondta Bácsi Péter, aki a budapesti birkózó-világbajnokságon szerzett aranyérmet 2018-ban.

Hajnali kettőkor értünk haza, de hétkor már ébren voltam, mert a gyerekekkel készültünk az iskolába – mondta a kedd késő esti, kisvárdai 1-1-es döntetlennel a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjébe jutó FTC volt válogatott játékosa, Leandro de Almeida. – Nem volt kérdés, hogy a csapattársaimmal eljövünk segíteni az edzés után, hiszen jó segíteni másokon, ezt már otthon is megtanultam a szüleimtől. Nagy család vagyunk, ami nem csak arról szól, hogy kijössz a meccsre, rúgsz egy gólt, amivel nyerünk, utána meg te vagy az isten. Mi, futballisták minden évben eljárunk gyermekkórházakba karácsony előtt, igyekszünk példát mutatni és arra biztatni más embereket is, hogy segítsünk egymáson. Brazíliában is rengeteg embernek kell segíteni. Amikor otthon vagyunk karácsonykor, ötvenen-hatvanan is összegyűlünk. Másnapra nem hagyunk ételt, ami megmarad estig, azt elvisszük az egyik otthonba a rászorulóknak.

Szívmelengető érzés, hogy segíthetek az embereken. Sokszor találkoztam már pályafutásom alatt rászorulókkal és tapasztaltam, hogy igenis szebbé tehetjük a napjukat egy kis étellel, beszélgetéssel. Találkoztam egy férfival, aki korábban a hajléktalan-válogatottban futballozott és még most is focizik” – mondta meghatódva Lisztes Krisztián, a Ferencváros korábbi 49-szeres magyar válogatott labdarúgója.

Próbálok példaértékű életet élni az elmúlt években, de természetesen nem azért, hogy erről mindenki tudjon. Én személy szerint is szívesen jótékonykodok, de olyan is előfordul, hogy egy nemes ügy mellé én állítom oda az egész csapatot. Ha hasonló felkérést kapok, azt mindig szívesen vállalom. Kötelességünknek érzem, hogy segítsünk és felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy segítsünk a rászorulóknak” – tette hozzá Sigér Dávid.

Fradistaként kötelességünk, hogy segítő kezet nyújtsunk a rászorulóknak, ezért már évek óta igyekszünk szervezetten, céltudatosan fellépni a társadalmi felelősségvállalás területén. Legyen szó a Fair Play népszerűsítéséről, a mozgáskorlátozottakról, a kirekesztés elleni harcról, az FTC mindig ezen kezdeményezések élére állt és áll a jövőben is. Ezeket a törekvéseket a Magyar Olimpiai Bizottság az elmúlt években kétszer is Fair Play-díjjal tüntette ki. Ma ételosztással próbáltuk felhívni a figyelmet az elesettek támogatására. Az Ökumenikus Szegélyszervezettel már nem ez az első akciónk, köszönjük nekik, valamint a PENSIO Kft-nek a közös együttműködést” – mondta Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke.

Nagyon örülünk, hogy újabb jótékonysági kezdeményezéssel folytatódhatott sokéves együttműködésünk a Ferencvárossal. Fontos üzenetet hordoz, hogy a vezetőség mellett a Fradi számos népszerű sportolója is részt vesz az ételosztásban, hiszen példaképekként sok szurkoló figyelmét ráirányítják az elesettek támogatásának fontosságára!” – tette hozzá Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

A PENSIO Magyarország Kft. képviselői az alapítás óta eltelt 25 évben mindig figyelmet fordítottak arra, hogy segítséget nyújtsanak a rászorulók részére. Társaságunk évente több ezer adag ételt biztosít hajléktalanoknak, vagy olyan embereknek, akik máshogy nem jutnának meleg ételhez. Ahogyan a legutóbb is, most is szívesen álltunk a Fradi kezdeményezése mellé, és a jövőben is támogatunk minden ilyen rendezvényt.” – nyilatkozta Kürti Csaba, a PENSIO Magyarország Kft. ügyvezetője.

Blikk, Bors, DigiSport, EchoTV, Fradi.hu, NBI.hu, Népszava, Origo nyomán.