Propagandainterjú az MLSZ elnökével.

Ha ennyire megviselte, miért nem ad a magyar futball megfelelő válaszokat, hogy ez a gyalázat, és ez a vérnyomás még egyszer ne fordulhasson elő?

De hát adunk válaszokat, ott van például a produktivitási index. Milyen válaszokat kellene még adnunk? A magyar futballt szét kell választani. Más az MLSZ feladata, és más a kluboké. Azt gondolom, az MLSZ elvégezte a saját feladatát: jelentősen javította az infrastruktúra színvonalát. Az amatőr futball körülményeinek fejlesztésével megduplázta a játékosok számát, közel duplájára nőtt a csapatok száma. Biztosítjuk a szükséges anyagi bázist, stabilizálódott a harmad-, a másod- és az első osztályú klubok pénzügyi helyzete, és eközben a szövetség megfelelő nemzetközi kapcsolatrendszert alakított ki. Bevezettük azokat az ösztönzőket, amelyek előmozdították a fiatalok és a hazai nevelésűek játékát. Azt azonban tudomásul kell venni, hogy a játékosok fejlődéséért, a profi futball színvonaláért a klubok a felelősek, és a válogatott jelentős mértékben ki van szolgáltatva a munkájuknak. Az MLSZ nem klub, a válaszokat a kluboknak kellene adniuk, hogy ott se menjen fel egyszer se a vérnyomás egy ilyen meccs után.

De ha ők nem adnak válaszokat, ha nekik megfelel ez, ami van, akkor nem is lehet semmit tenni?
Nagyon egyszerű és könnyű, divat az MLSZ-t hibáztatni mindenért, hallom is a hátam mögött rendszeresen. De most őszintén, nekünk vannak játékosaink?

forrás és teljes interjú: index.hu