A forduló előtti felvezető műsorban Tokmacot és Rebrovot kérdezték, valamint Bozsik Péter szakértett.

Galéria: csütörtöki és pénteki edzés @ FTC facebook

Nem éppen úgy alakultak az elmúlt hetek, különösképp a meccsek hajráiban történtek a Ferencváros számára, ahogy azt Szergej Rebrovék elképzelték. A téli igazolások után egyöntetű volt a vélemény, a listavezető kerete a legerősebb, azonban az ukrán tréner szerint ezt a pályán kéne bizonyítani.

Ki döntötte el, hogy jobb játékosaink vannak, mint a többieknek? Mi a kritérium? A transfermarkt? Még az olyan csapatok sem nyerik meg minden mérkőzésüket, és a bajnokságot, mint például a Real Madrid. Én abban hiszek, hogy ha szerinted jobb játékos vagy, mint az ellenfél, akkor menjél ki a pályára és mutasd meg! Ha azt gondolod, jobb csapat vagytok, ki lehet menni a pályára és bizonyítani! Minden mérkőzés nulla nullával kezdődik. Az olyan sportágakban mint a futball, ami nem az egyéniségekről szól, nagyon fontos az önbizalom. Ha ez elszáll, akkor az egész csapat gyengébben szerepel. Ez előfordul. Talán ez történt az elmúlt mérkőzéseken is, de kielemeztük, megmutattuk a játékosoknak, hogy miben hibáztak. Mennünk kell előre, nem pedig a múlton rágódni” – zárta rövidre, mit gondol a kerete acélosságát firtató felvetésekről.

A télen rengeteg új játékos érkezett a Fradiba, akiknek időre van szükségük a beilleszkedéshez.

Nem gondolkodom hetekkel előre, mindig az aktuális ellenfél a legnehezebb. Össze kell rakni, kik érdemlik meg leginkább, hogy kezdők legyenek, kik állnak készen. Jó, hogy most igazoltunk több új játékost, mert ha ezt a szezon végén tesszük, nem lenne időnk rendesen felkészülni a nemzetközi selejtezőkre, ami pedig nagyon fontos. Most még nem teljesen értik az újak, mik is az elvárásaim, mi a rendszer, ami alapján játszunk, de ehhez idő kell, hogy megértsük és megismerjük egymást, de jó úton haladunk! Remélem az előttünk álló fontos mérkőzéseken a legjobbunkat mutatjuk” – mondta Rebrov.

Az eddig csak csereként bevetett Nguyen Tocmac is egyike az újaknak, akiknek állítólag még szoknia kell a környezetet. Azt, amely a norvég játékosnak elsőre megtetszett, a megkeresés után nem gondolkodott sokáig, mitévő legyen.

Amikor először ellátogattam a klubhoz, akkor döntöttem el, hogy itt akarok játszani. A terv, amit a klub mutatott, az edző személye, mind olyan dolgok voltak, amik segítettek az elhatározásban. Ami először igazán megfogott, az a szurkolók által keltett hangulat. Ez teljesen más, mint amit eddig láttam. A Ferencváros egy nagy klub, komoly történelemmel, amit tisztelned kell. Most pedig újabb lépéseket akarnak tenni előre, egy másik szintre jutni, ennek pedig részese akarok lenni.

Hogy szombaton milyen szerepet kap a bajnokságban a legutóbbi két mérkőzését elveszítő Puskás Akadémia ellen, azt maximum Rebrov tudhatja, de az biztos, a szakember kemény mérkőzésre számít.

Mindig nehéz a letámadásra építő csapatok ellen játszani, mert nyomás alatt a játékosok hajlamosak hibákat elkövetni. Jót tett nekik a váltás, sokat fejlődtek játékban, sokkal agresszívebb lett a presszing, ez sokat segít nekik. Legyőzték a Vidit, majd zsinórban háromszor is vereséget szenvedtek úgy, hogy szerintem nem érdemelték meg, különösen az Újpest ellenit. Tetszik, ahogy Radoki János dolgozik, tetszik, ahogy játszanak, ezért alaposan fel kell készülnünk. Hazai pályán fogunk játszani, meg kell mutatnunk mit tudunk, intenzívnek kell lennünk, jó benyomást kell nyújtatunk, bizonyítani a szurkolóinknak, hogy hiszünk a győzelemben. Ehhez változtatnunk kell kicsit a legutóbbi két összecsapáshoz képest” – zárta nyilatkozatát az ukrán edző, azzal a tudattal, ami az első helyezettek sajátja, hogy „minket tartanak a legjobbnak, így mindenki minket akar legyőzni”.

M4 Sport