Nyíl mellett Bálint László szerint is egy kis türelem kell, Mucha József pedig a hozzáállás fontosságát emelte ki.

Bálint László

Egy szurkoló elsősorban azért megy ki egy meccsre, hogy győzelmet lásson, ez szerdán bekövetkezett. Másrészt pedig nyilván azért is, hogy jó játéknak örülhessen. Ehhez most a drukkerek részéről egy kis türelem kell. Tudomásul kell venni, hogy új csapat formálódik új edzővel egy távlati nagy cél elérése érdekében. Azaz azért, hogy ütőképes együttesünk legyen nyáron, és sikeresen vívjuk meg a nemzetközi porondon a selejtezőket. Ez nem megy egyik napról a másikra. Persze a szurkolókat meg lehet érteni, de egy játékosnak fontos, hogy a meccs alatt érezze: a drukkerek mögötte állnak. A csapat hat ponttal vezeti a bajnokságot, kétgólos előnnyel mehet a visszavágóra a kupában, azaz az eredmények nem indokolják, hogy különösebben negatívak legyünk. Reményeink szerint pedig a játék is hamarosan jobb lesz

Mucha József

Az lenne az ideális, ha akkor is a csapat mellett állna a szurkolótábor, ha gyengébben menne a játék. Hasonlót átéltünk mi is Novák Dezsővel, Nyilasi Tiborral a kilencvenes évek elején, közepén. Ami a csapat részéről a legfontosabb, az a hozzáállás. Ahogyan Simon Tibi is mondta, lehet rossz napja valakinek, de a szurkolóknak érezniük kell, hogy a játékosok jó teljesítményt akarnak nyújtani. Persze, hogy bénítólag hat, ha a drukkerek már a mérkőzés alatt folyamatosan kinyilvánítják nemtetszésüket. Egy játékos számára pedig mindig az a fontos, hogy kiszolgálja csapata drukkereit, ez a Fradiban hatványozottabban igaz.

Nyilasi Tibor

Egyelőre a hatpontos előny azért megnyugtató, s ha valaki, én pontosan tudom, hogy a Fradi-közönség mennyire igényes és türelmetlen, s a jó játék mellett várják az eredményeket is. Úgyhogy megértem a szurkolókat, a minőségi játék még valóban elmarad, de kell még egy pici idő, hogy Rebrov megtalálja az új játékosok helyét, és összeálljon a csapatjáték. A tavasz folyamán tartani kell ezt az előnyt és szép lassan feljavulni, hogy a nemzetközi kupaküzdelmekre kellő önbizalommal forduljon rá a csapat. Ez nem egy kéthónapos folyamat, de szerintem rendben lesz minden.

Fradi.hu, SportPlusz nyomán.