A Kisvárda mestere reméli, hogy lesznek jó egyéni teljesítmények.

Dajka László

A kialakult helyzetben a bajnoki meccsek prioritást élveznek, ennélfogva a szombati, mezőkövesdi fellépésre koncentrálunk elsősorban. A Ferencváros elleni meccset sosem lehet úgy kezelni, mint amelyik egy a sok közül, és mivel a meccset ország-világ előtt közvetítik, nem mindegy, hogy a csapat milyen képet fest magáról, illetve a játékosuk magukról. Annyit elárulhatok, szerephez jutnak olyan játékosok is, akik a bajnoki mérkőzéseken eddig kevesebb bizonyítási lehetőséget kaptak. Mivel ők is szorgosan készülnek, megérdemlik a bizalmat. Bízom benne, hogy lesznek jó egyéni teljesítmények is, amelyek összeállnak majd egésszé.

Eléggé felforgatom az együttest, például nem Felipe, az NB I legjobb kapusa véd, hanem a román Mihai Minca, aki ugyanolyan kiváló kapuvédő, mint a brazil, csak eddig kevés lehetőséget kapott. Most bizonyíthat. A román válogatott Grozavot el sem visszük Pestre, és a Debrecen ellen bombagólt szerző ukrán Lukjancsuk is valószínűleg a kispadon kezd. Egy szó mint száz: szeretnénk a kupában a legjobb nyolc közé kerülni, de még jobban szeretnénk bent maradni az NB I-ben. Nyolc nap alatt négy meccset játszunk, be kell osztani az erőnket. De egyvalamit ígérhetek. Nem adjuk olcsón a bőrünket.

Révész Attila

Szerdán, ha a Ferencváros stadionjában a legjobb csapattal állnánk fel, akkor szombaton sokkal kevesebb esélyünk lenne, ezért azok a játékosok fognak játszani, akik mostanában kevesebb lehetőséget kaptak. Ha ennek ellenére egy olyan eredményt érnénk el, akkor egy héttel később hazai pályán erősebb csapat lépne pályára a visszavágón.

DigiSport, Kisvárda, Magyar Nemzet