Az erdélyi túránkon már nem múlik semmi, készülhetünk az Erste Liga rájátszására, amelyben végig pályaelőnyben lehetünk!

Férfi jégkorong, Erste Liga, középszakasz, 6. forduló
Ferencváros 3-2 DEAC
Harmadok: 0-2, 1-0, 2-0
Gólok: Pavuk (Perrier), Pavuk (Switzer, Walls), Switzer (Karmeniemi)

Arany (Pleszkán)
Kärmeniemi, Hegyi – Nagy G., Rafaj, Pavuk
Perrier, Jászai – Tóth A., Walls, Switzer
Sarcia, Rantanen – Dósa, Roczanov, Tóth G.
Lengyel, Tóth Re. – Farkas, Hardi, Pozsár

A megszokott forgatókönyv szerint zajlott a sárga-feketék elleni találkozónk, mi mentünk, nyomtunk, támadtunk és lőttünk, ők pedig bekkeltek, Hetényi védett és kontráztak. Ezt olyan jól művelték, hogy az első harmadban kétszer is betaláltak, az első szép akció volt, a második alkalommal viszont mi ajándékoztuk nekik egy gólt. A folytatásban sem változott a játék képe, és ezúttal ez már az eredményben is látszódott, ugyanis sikerült szépítenünk: Perrier tartotta szépen a korongot, majd passzát Pavuk emelte a hálóba – voltak sokkal komolyabb helyzeteink (emberhátrányban kétszer is ziccerben ugrottunk ki), nagyobb lövéseink, azok nem találtak utat Hetényi mellett, ezúttal viszont már örülhettünk. Érezhetően fáradt a DEAC, kiütközött rajtuk, hogy leginkább kétsoroztak, míg nálunk mind a négy sor “bevetésen” volt, és ennek gyümölcsét a záró húsz percben szüreteltük le.

Több büntetést is összeszedtek a vendégek, a legveszélyesebb kontrázójukat, Turcotteot is “elveszítették” egy tízperces fegyelmivel, mi pedig daráltunk. És már Fortuna is mellénk állt, egy többször is szerencsésen pattanó pakk került Pavuk elé, aki az üres kapuba húzta azt. A győztes találatot pedig Switzer vitte be, Karmeniemi kékvonalas lökete a palánkról pattant vissza, amit támadónk Hetényi lepkésére pöckölve juttatott a gólvonal mögé. A hajrá előtt a Debrecen időt kért, Hetényit is levitték, egyenlíteni azonban már nem tudtak. Így hazai pályán harmadszor is 3-2-re nyertünk ellenük, ezúttal azonban rendes játékidőben, ami a középszakasz győzelmünket jelentette! A dudaszó után még egy szóváltás borzolta a kedélyeket, Fodor Szabolcs segítőjébe, Yul Hennelybe kötött bele a debreceni stáb, de tettlegességig nem fajult az ügy.

Fodor Szabolcs

Ahogy a DEAC ellen megszokhattuk már, igazi küzdős mérkőzés volt, apró dolgokon múlott ezúttal is. Hetényi nagyon jól védett, csak az utolsó percekben tudtuk feltörni a reteszt, azért, hogy ez sikerüljön, nagyon sokat dolgoztunk, remek karaktert mutattunk, kétgólos hátrányból tudtunk fordítani. A rájátszás előtt ez nagy önbizalmat adhat a csapatnak, azért tudtuk ezt véghezvinni, mert mindenki Fradi-szívvel játszott, mindent beleadott, szívét-lelkét kitette a pályára. Ha ez megvan, akkor ilyen dolgok történnek. Az erdélyi túrán nem fogunk tartalékolni, az azt jelentené, hogy 60-70%-on megyünk, nem koncentrálunk úgy, ilyenkor jönne az, amitől tartunk és ami miatt ezt tennénk, a sérülés.