Clubunk korábbi labdarúgóit kérdezték csapatunkról.

Bálint László

Két eset lehetséges. Rebrov vagy úgy gondolkozik, hogy a Fradi az esetleges botladozásokkal együtt is biztosan megnyeri a bajnokságot, ezért már most kísérletezik, s több játékost és felállást is kipróbál, vagy úgy ítéli meg, a télen érkezett labdarúgók többségének még nem megfelelő az erőállapota, ezért fokozatosan ad nekik játéklehetőséget. Bármi is legyen az igazság, feltűnő, hogy a Fradi nem dominál, ami pedig a Vidit leszámítva mindegyik rivális ellen elvárható lenne.

Dzurják József

Maximálisan egyetértek Kubatov Gábor elnök úrral, többet várok a csapattól. Rendre három védekező középpályással állunk fel, ami túlzás, ráadásul ha vezetést szerzünk, egyből visszaállunk.

Rósa Dénes

Több, különböző módon felépített Fradiban is játszottam. Ami először eszembe jut: szerencse kell ahhoz, hogy egy klub jó külföldi játékost igazoljon. Nem feltétlenül elég a futballtudás – a személyiség is döntő, vagyis hogy beleillik-e a játékos a klub filozófiájába, a struktúrába. Velem megtörtént, hogy két edzésre is kirendelt, aki szerződtetni akart, utólag elmondták, azt figyelték, miként reagálok bizonyos helyzetekre – ha edzésen megrúgnak, ha igazságtalanság ér, ha fáradt vagyok -, mert azt már tudták, hogyan futballozom, ám azt még nem, milyen emberrel állnak szemben. Szerintem előny, ha családos ember érkezik, – aki egyedül van, annak Budapest egyszerűen túl vonzó lehet ahhoz, hogy otthon rendesen kipihenje magát…

A mai helyzet? Ez a három idei meccs eddig nem azt a fejlődést mutatta, amelyet az edzőtől, az általa vezényelt felkészüléstől, az új játékosoktól vártak a szurkolók, és erre utalt Kubatov Gábor klubelnök nyilatkozata is. Ugyanakkor hiszem, hogy a csapat eléri a kitűzött célokat.

Telek András

Lassan huszonöt év telt el azóta, hogy a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata közé kerültünk. Nagyon más lett a világ, megváltozott a futball is. A mi időnkben az utánpótlásból kiöregedők a tartalékcsapathoz kerültek, és láttuk, hogy a miénket megelőző korosztályokból Albert Flórián, Balogh Tamás, Szűcs Mihály, Wukovics László feljebb lépett, és aztán a felnőttek között is megkapta az esélyt – vagyis nem az volt az érzésünk, mint talán a mai srácoknak, akiknek szerintem sokkal nehezebb átugrani ezt a lépcsőfokot, vagyis az ifiből felkerülni a felnőttekhez. Utánunk jött Hrutka János, Lisztes Krisztián, Zavadszky Gábor, ez a felfelé áramlás klubon belül működött.

Az évek alatt összeállt a csapat gerince, és ehhez csatlakoztak a légiósok, Szergej Kuznyecov, Zoran Kuntics, Goran Kopunovics – ők mind nyitott személyiségek voltak, gyorsan megtanultak magyarul, ez is segítette az egység kialakulását. Ma megeshet, hogy valaki öt éve az NBI-ben játszik, és mégsem tud kommunikálni, de hát a társai, az edzői sem magyarok – ez az általános. Visszatérve a Fradira: valóban sok külföldi érkezett, mégis, a három idei gólból kettőt Böde Dániel és Varga Roland szerzett, Debrecenben is egy védő, Lasa Dvali volt eredményes.

Magyar Nemzet, Nemzeti Sport nyomán.