Gyula bácsi nagyon meghatódott a kitüntetése után.

Méltó elismerésben részesült Rákosi Gyula (80), a Ferencváros legendája. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Az év sportolója gálán életműdíjjal tüntette ki az olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes egykori játékost, aki karrierje során a Fradival négy élvonalbeli bajnoki címet és egy Vásárvárosok Kupáját nyert.

A zöld-fehér klub ikonikus alakját nagyon meglepte az elismerés, egyáltalán nem számított rá.

Először még fel kell ébrednem, legyen biztos, hogy nem álmodom. Bevallom, nem hallottam róla, hogy kitüntetett leszek. Megérkeztem a gálára, s utána kezdtek el gratulálni az emberek. Ekkor tudatosult bennem, hogy megkapom a díjat – nyilatkozta a korábbi focista a Blikknek. – Elképesztő érzés, nagyon meghatódtam, büszke vagyok rá. Az elismerés köszönhető a múltamnak, másrészt a 80 évemnek.

Rákosi labdarúgás iránti szerelme nem múlt el.

Az életem a foci! Amikor csak lehet, kimegyek a Népligetbe, figyelem az edzéseket, illetve az utánpótlás-mérkőzéseket. Boldog vagyok, hogy a hét végén megkezdődik az ifibajnokság, vártam már, hogy folytatódjanak a küzdelmek – magyarázta a legenda. – Természetesen kijárok az első csapat találkozóira is. Nagyon bízom benne, hogy a klub megszerzi a harmincadik bajnoki címét, és felkerül a harmadik csillag a zöld-fehér mezre. Az első számú rivális Vidi hullámvölgyben van, remélem, hogy a Fradinak nem lesz rossz periódusa. Nem szabad elbízniuk magukat a játékosoknak, és akkor meglehet a hőn áhított siker.

Októberben csípőműtétje volt, nagy szó, hogy egyáltalán el tudott menni a gálára.

Amennyit csak lehet, pihenek, hogy minél előbb meggyógyuljak. Örülök, hogy végül el tudtam jönni, nagy élmény volt számomra az este – tette hozzá a volt labdarúgó, aki – amint felépül – újra edzésbe lendül, még 80 évesen is sportosan él. – Futni szoktam, illetve súlyzózni. Emellett szeretek kertészkedni, ezért is várom a tavaszt.