Volt csapattársa szerint jó üzletet kötött a Fradi a brazillal, akinek játékát is elemezte.

Február elsején vált hivatalossá, hogy a Ferencvárosban folytatja a pályafutását Isael, aki 2014-től 2019-ig a kazah élvonalbeli Kairat Almatit erősítette, az előző szezonban pedig két magyar csapattársa is volt Eppel Márton és Elek Ákos személyében. A mind a két szélen bevethető labdarúgótól sokat várnak a Fradi-szurkolók, hiszen érkezésével papíron az NB I legértékesebb játékosává vált a Transfermarkt portál szerint, ami 2.8 millió euróra becsüli.

Honlapunk Isael korábbi magyar csapattársát, Eppel Mártont faggatta ki a Ferencváros új szerzeményéről. Az NB I 2016-17-es szezonjának gólkirálya úgy véli, ha már csak a becsült értékét nézzük, akkor abszolút megalapozott a vele szembeni magas elvárás, aminek szerinte meg is fog felelni Isael.

Volt szerencsém játszani vele fél évet itt az Almatinál, ami alapján azt mondhatom, hogy a Ferencváros nagyon jó üzletet kötött, az elmúlt éveket figyelembe véve is az egyik legjobb külföldi játékos lehet a magyar élvonalban. Bal lábas, nagyon labdabiztos, nagyszerűen cselez és kis játékokban nagyon gyorsan tud játszani, ezek mellett pedig jól lát a pályán, sok gólpasszt ad és gólerős is. Tükörszélső, aki főképp jobb oldalon játszik és onnan cselez befelé. A váltás előtt engem is megkérdezett az NB I-ről és Magyarországról is, mondtam neki, hogy az élvonalban több jó csapat is szerepel és a város is nagyon szép– folytatta a magyar csatár. Fontos vált számára, hogy olyan helyre igazoljon, ami élhető és biztonságos, szerintem emiatt is döntött a Ferencváros mellett. Budapestről csak jót tudtam mondani, de a Fradiban soha nem játszottam és őszintén szólva jelenleg sem ismerem annyira a csapatot, így róluk kevés szó esett. Beszéltem Isaellel a napokban is, azt mondta, nagyon jól érzi magát Budapesten, pozitívak az első benyomásai a fővárosról és a klubról is.

Eppel hozzátette, szerinte Davide Lanzafaméval említhető egy szinten Isael a tudása alapján, ők ketten az NB I két legjobb légiósai. A magyar játékos az interjú végén hozzátette, a brazil szélső a pályán kívül vidám ember, lehet vele szórakozni, beszél angolul, oroszul és portugálul is, könnyen meg lehet vele találni a közös hangot.

forrás: csakfoci.hu