Sike András segítőjeként.

A hétvégén Zágrábban rendezték meg a Zagreb Open kötöttfogású birkózó versenyt, amelyen 23 ország 152 sportolója indult, köztük Magyarország 15 fővel. A válogatottban versenyzőként ezúttal nem volt ferencvárosi, ugyanakkor kétszeres világ- és Európa-bajnok klasszisunk, Bácsi Péter immár a szakág szövetségi kapitánya, az FTC szakosztályvezetője, Sike András segítőjeként és edzőként szerepelt a küldöttségben.

Fura volt elsőre, de nagyon jól éreztem magam. Az edzői munkának is megvannak a szépségei, de pörgés a szőnyeg mellett ugyanúgy megvan bennem. Összességében sikeres versenyt zártunk, ráadásul nagy öröm volt, hogy már most összejött egy győztes döntőm, igaz, Fritsch Róbert ellenfele nem állt ki a fináléban sérülés miatt. Fiatal csapattal indultunk, néhány mérkőzésen láttam hibákat, amelyeket elmagyaráztam a srácoknak és megbeszéltük, hogy miként tudják ezeket kijavítani. Most egy nemzetközi edzőtábor következik, ahol tovább gyakorolhatom az edzői feladatokat. Remélem, hogy hasonlóan sikeres lesz a folytatás a február 23-24-i, Győrben rendezendő Magyar Nagydíj, Polyák Imre Emlékversenyen” – mondta Bácsi Péter.

A verseny remekül sikerült a magyar válogatott számára, ugyanis két aranyérem mellett egy harmadik és három ötödik helyezéssel zártak a mieink.

Fradi.hu