A függőleges foci koronázatlan királya, Várhidi Péter szerint is esélyesebb a Fradi.

Melyik derbi a legemlékezetesebb önöknek?

Zoran Kuntics: Érdekes, hogy én csupán egy Fradi–Újpesten játszottam, az Üllői úton 2-0-ra győztünk, és jócskán kivettem a részemet a sikerből. Az első gólunk előtt velem szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Nyilas Elek értékesítette. A má­sodik gólt én magam szereztem.

Várhidi Péter: Már édesapám révén sok Fradi–Újpestet láttam, de újpesti vezetőedzőként az 1998-ban Üllői úton elért 1-1-et emelném ki. Nagy tétje volt a rangadónak, mert a győzelem bajnoki címet ért. Szerencsére végül a döntetlen is elég volt, hogy révbe érjünk. Igazi presztízscsata volt, négy kiállítással.

Most együtt dolgoznak Ózdon. Megy ilyenkor a másik ugratása?

Z. K.: Annyi történt, hogy érkezett hozzánk egy srác a lila-fehérektől. Az edzés végén megkérdeztem tőle, hogy honnan is jött. Mondta, az Újpesttől. Mire én hozzátettem: a vesztestől…

V. P.: Elég régóta ismerjük egymást Zorannal, így nem zrikáljuk folyamatosan egymást, de vasárnap a győztes biztosan odadörgöli majd az eredményt a vesztes orra alá.

Mit gondolnak, mi dönt majd?

Z. K.: Most jobb a csapatunk, mint az Újpesté, bár ez egy ilyen jellegű rangadón kevéssé számít. Az aktuális napi forma dönti majd el a rangadót. Remélem, a Fradi javára.

V. P.: Sajnos ki kell mondanom, a Fradi esélyesebb még Újpesten is, és csak abban reménykedhetünk, hogy a zöld-fehérek újonc légiósai még nem érzik át igazán ennek a rangadónak a hangulatát.

A helyszínen vagy televízión nézik a meccset?

Z. K.: Szombat délelőtt a DVTK második csapatával játszunk edzőmeccset, aztán kocsiba pattanok, mert a Fradi-öregfiúkkal Siklóson lesz jelenésünk. Így tehát a régi játszótársakkal, de tévén nézem majd.

V. P.: Sajnos a munkám lefoglal, nem tudok kimenni a stadionba, de a tévé előtt ülve szorítok majd, hogy a lilák jó eredményt érjenek el.

forrás: bors.hu