A Fradi új középpályása a klubváltásról, az első meccsről beszélt a helyi sajtóval.

Minden tökéletesen alakult: a születésnapomon debütáltam, nyertünk és még a győztes támadásban is szerepem volt. Így aztán ennél jobb ajándék nem kaphattam volna. Elégedettek vagyunk a győzelemmel, de már a következő meccsen jár az eszünk: a derbi jön. Végig csináltam a felkészülést a Fradival, így pontosan tudtam mi a feladatom. Jól felkészültünk, de még nem beszélhetünk 100%-ról. Az első meccsen vagyunk túl, még van min dolgoznunk. A megbeszélések angolul folynak, nem okozott gondot, mindent értettem.

A Honvéd jó csapat, de Ukrajnában senki nem játszik így. Öt védővel, fegyelmezetten védekezve és kontrázva. Volt gólszerzési lehetőségünk korábban is, de végül az utolsó percekre maradt a döntés. A posztomon játszottam, ahogy az egész felkészülés alatt is. Csodás hangulat volt. Ukrajnában nincs ilyen, még az Európa Liga meccseken sem. Különleges atmoszféra volt, az első meccs a téli szünet után, több mint tízezer emberrel. Hála nekik, sikerült megszerezni a győzelmet. Kellemes meglepetés volt a hangulat és a szurkolás.

Remélem tudtam segíteni a csapatnak. A meccs után Rebrov az egész csapatnak gratulált a győzelemhez, még azt is mondta, hogy ha 0-0 lett volna a meccs, akkor is elégedett lenne, mert jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki. Nyertünk és ez a legfontosabb. Remek meccs volt. Máshogy kellett játszani, mint Ukrajnában, a csapat első szándékból támad. Ez érdekes, ehhez hozzá kell szoknom, mert a Zorjánál máshoz szoktam.

A bajnoki címről még korai beszélni, túl sok meccs van hátra. Nehéz lesz, minden meccsen a maximum kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Nagyon jó, hogy Petrjak a csapattársam. Sokat segít, mindent megbeszélünk. A hétvégéket együtt töltjük, segít hogy hozzászokjak az új környezethez, az új csapathoz.

Szergej Rebrov felhívott, beszéltünk és aztán a klubok tárgyalni kezdtek. Én azonnal megegyeztem a Fradival, de a tárgyalások elég sokáig tartottak. Ennek eredményeképp csak fél évvel később állapodott meg a két klub. Ványával beszéltem akkor, tőle tudtam, hogy ez a váltás előrelépés lesz. A körülmények jobbak, mint a Zorjánál. Volt más megkeresésem is, az is magyar csapattól. De miután Rebrovval beszéltem, csak a Fradihoz akartam igazolni. Már dolgoztunk együtt a Dinamónál, ismertem az elvárásait. Sokra tartom a módszereit és a munkáját, így a hívása volt a legfontosabb faktor a klubváltásban.

– Igor Haratin