A junior világbajnokság álomcsapatába is bekerülő tizenkilenc éves kézilabdázó már február 6-án csatlakozik a Fradihoz.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria továbbra is marad az évek óta járt úton, vagyis a jövőben is főként magyar játékosokkal, a válogatott kerettagságra esélyes kézilabdázókkal igyekszik megtölteni a keretét. Klubunk ennek szellemében hosszabbított szerződést nemrégiben Bíró Blankával, Háfra Noémivel, Mészáros Reával és Schatzl Nadine-nal is, illetve így igazolta át decemberben nagy reményekkel Klujber Katrint, most pedig nagy örömmel jelenthetjük be, hogy Pásztor Noémi is zöld-fehérben folytatja karrierjét.

A Budaörstől érkező 180 centiméter magas beálló Szombathelyen született és nevelkedett, 2014-ben igazolt a NEKA-hoz, majd 2017-től szerepelt a Budaörs együttesében. Noémi a nyári junior világbajnokságon az aranyérmes magyar válogatott alapembere volt, huszonegy gólt szerzett a torna során, amelyen Faluvégi Dorottyához és Háfra Noémihez hasonlóan beválasztották az All-star csapatba is. A tehetséges játékos 2019. február 6-tól 2021. június 30-ig érvényes szerződést ír alá a Ferencvárossal.

A Győri ETO elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen a csapatunk újfent bebizonyította, hogy helyes úton járunk, hogy túlnyomó többségben fiatal magyar játékosokra építve is fel tudjuk venni a versenyt a világ egyik legjobbjával – kezdte ekképp Bognár László, a Ferencváros kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója. – Tovább haladva a saját koncepciónk mentén nagyon örülök neki, hogy ezen az úton Pásztor Noémi is csatlakozik hozzánk, és szeretném megköszönni a Budaörsnek, hogy hozzájárul a játékosa klubváltásához. Nem titok, Danick Snelder és Hornyák Dóra kiválása után szerettük volna, ha Noémi már januártól a Ferencvárost erősíti, elvégre akkor még a Bajnokok Ligája második csoportkörére is nevezhettük volna, s bár akkor ez még nem valósult meg, a Magyar Kupában és a bajnokságban így is segítségünkre lehet. Őszintén bízunk benne, hogy Noémi csapatunk nagy erőssége lesz.

Pásztor Noémi szerdán délután már a Népligetben edz, és a tervek szerint jövő szerdán, a Vác elleni Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozhat be tétmérkőzésen.

Nagyon örülök, hogy itt lehetek, kicsit még izgulok, de pozitívan várom az edzéseket és a mérkőzéseket – mondta Pásztor Noémi. – Nagyon sajnálom, hogy Budaörsön az elmúlt időszak nem a tervek szerint alakult, és bízom benne, hogy a lányok nélkülem is kiharcolják a bennmaradást. Sokat köszönhetek a klubnak, ott lettem NB I-es kézilabdázó, de úgy érzem, a fejlődésem szempontjából nagyon jó, hogy már most csatlakozhattam a Fradihoz.

Nagyon szép időszak volt számomra! Budaörsön kóstolhattam bele, hogy milyen is az első osztályban játszani, itt szereztem első góljaimat és vívtam első felnőtt meccseimet. Nagyon sokat tanultam tapasztaltabb csapattársaimtól és edzőimtől egyaránt. Az egész klub atmoszférája nagyon családias, pozitív, bármikor számíthattam a segítségre. Mindig is jó szájízzel fogok visszagondolni erre a másfél évre, mert itt lettem NB I-es játékos. Sajnos az elmúlt időszakban nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerettük volna, de én bízom a lányokban, hogy képesek elérni a bennmaradást. Köszönöm a sok segítséget a klub összes tagjának! Hajrá budaörsi kézilabda! Tempó Budaörs!” – köszönt el korábbi csapatától Pásztor Noémi.

Köztudott, hogy a kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató, negyedik NB I-es szezonját taposó Moyra-Budaörs Handball egyik alapvető célja a honi kézilabda felemelkedésének szolgálata. A mai napig néhány rutinos játékossal megtámogatva, magyar fiatal tehetségekkel álltuk meg a helyünket a világ legerősebb mezőnyében. Noémi ékes példája is bizonyítja, hogy a budaörsi műhely egy ideig fontos állomás lehet egy szárnyait bontogató fiatal tehetség pályafutásának. Jelenlegi helyzetünkben, a bennmaradásért vívott harcban óriási szükségünk lenne a játékára, de felülemelkedtünk önös érdekünkön, hogy ezzel a lépéssel a játékos fejlődését és egy magyar csapat nemzetközi szereplését támogassuk. Bízunk benne, hogy Noémi egykori budaörsiként a közeljövőben a felnőtt nemzeti csapatban és a Bajnokok Ligájában öregbíti majd a magyar kézilabda jó hírét.” – mondta Meló Ádám, a Moyra-Budaörs Handball ügyvezetője.

Budaörs Handball, Fradi.hu