Ezúttal a Fradi edzőjének emberi oldalát ismerheted meg.

Hogy érzi magát a Ferencvárosnál?
Fantasztikusak a körülmények, jó emberekkel vagyok körülvéve egy nagyszerű és komoly klubnál. Ráadásul remek játékosokkal dolgozhatok együtt, ami megkönnyíti a munkámat.

Mennyiben más hazánkban dolgozni, mint mondjuk a Dinamo Kijevnél?
Nem akarom összehasonlítani a két egyesületet. Az a lényeg, hogy élvezzük a munkát, azt, amit csinálunk – márpedig én élvezem. Úgy gondolom, jól teljesítünk a csapattal, de természetesen a futballban minden megváltozhat egy győzelem vagy egy vereség után. Az a fontos, hogy teljes erőbedobással végezzük a dolgunkat, és mindennap a fejlődésre törekedjünk. Szerintem nálunk ez maximálisan megvan.

Berendezkedett már Budapesten?
Igen, a feleségem és a két kisgyerekem is itt él velem, egy szép házban lakunk.

Hogy tetszik a város?
Gyönyörű, nem véletlen, hogy nagyon sok a turista. Rengeteg a nyitott ember, számtalan látványosság van, szóval otthon érzem magam Budapesten és persze, a családom is. Sokszor eljárunk éttermekbe és nyilvános helyekre.

Volt már ideje arra, hogy megnézze a nevezetességeket?
Természetesen. Budapest történelmi város, és ugyan mindent még nem tudtunk megnézni, de már sok szép helyen jártunk.

Gyakran utazik haza Ukrajnába?
Amíg a családom nem költözött ide, addig sokat ingáztam, de szerencsére erre már nincs szükség. Itt töltjük a mindennapjainkat, a gyerekek is ide járnak óvodába, szóval már csak ritkán járunk haza Kijevbe. Leginkább az ünnepeken, aztán néha vasárnaponként.

Vannak hobbijai, amelyek lekötik a futballon kívül?
Két kisgyerekem van, szóval bőven akad dolgom otthon… A napjaim nagy részét a játékosokkal és a szakmai stábbal töltöm a népligeti edzőpályákon, de utána mindig sietek haza a családomhoz, hiszen a szeretteim a legfontosabbak az életemben. Ám szerintem ezzel minden családos ember így van.

A téli átigazolási időszakban hét focista is csatlakozott a Ferencváros keretéhez, s ők Szerhij Rebrov szerint lendítenek majd az együttes teljesítményén. „Minden csapatrészbe sikerült új embert szerződtetni, így egyre nagyobb a konkurencia, és mindenki a maximumot hozza ki magából. Kellett már egy kis vérfrissítés, akik elvesztették a motivációjukat, távozhattak” – magyarázta a tréner.

forrás: blikk.hu