Orosz Pál volt Szombathy Pál vendége a Reggeli Startban.

Böde Dániel teljesítményéről és Szerhij Rebrov reakciójáról is beszélt Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. A sportvezető a klub téli átigazolási politikája kapcsán kifejtette, korábbi labdarúgójuknak, a sportkoordinátorként a klub kötelékében maradó Hajnal Tamásnak nagy szerep jutott a játékosok megfigyelésében és kiválasztásában, és úgy érzik, nagyrészt sikerült kialakítani azt a keretet, amely nyáron a nemzetközi kupák selejtezőjében is sikerrel képviselheti az FTC-t.

A korábbi évek gyakorlatához képest most volt lehetőségünk változtatni. Szerettük volna és nagyjából sikerült is azt a játékoskeretet kialakítani, amely a nemzetközi selejtezőkben is a Ferencvárost képviselni fogja. Kifejezetten jól sikerültek az igazolások. Ebben szerepe van Hajnal Tamásnak is, nagyon örülünk, hogy ilyen szempontból is a klub részese lett és játékos-pályafutása után is velünk maradt sportkoordinátorként. Rengeteg mérkőzést néztek meg, akár Gera Zolival együtt, és szerepük volt abban, hogy ezek az igazolások megtörténjenek” – mondta Orosz Pál, hozzátéve, a zöld-fehér együttes kiterjedt megfigyelőhálózattal dolgozik, olyan kiterjedttel, hogy a munkatársak létszámát meg sem tudta mondani. „Sok” – felelte a kérdésre, hány scout dolgozik a klubnál.

A sportvezető szerint a Ferencváros jelenlegi infrastruktúrája sokakat képes meggyőzni, így jobb helyzetben vannak a tárgyalásoknál is, ezért képesek „okosan igazolni és nem drágán”. Mint mondta, megvan a preferenciájuk, egy-egy posztra akár három négy kiszemelttel is, és a lehetőségekhez mérten a klubvezetőség közösen hoz döntést arról, kit is szerződtessenek.

A Ferencváros nagy név. A Ferencvárosnak nagy tradíciója, fontos céljai vannak, nagyszerű a játékosállományunk és az edzőnk. És tényleg olyan a hátterünk, ami vonzó tud lenni.

A vezérigazgató beszélt arról is, miért okozott feszültséget Szerhij Rebrov és az újságírók között, hogy a sajtó és a szurkolók egyaránt a csereként győztes gólt szerző Böde Dániel teljesítményével foglalkoztak a Budapest Honvéd szombati legyőzése után.

Ez nem Böde győzelme, hanem a csapaté, miért csak róla kérdeznek?”– mondta három nappal korábban az ukrán tréner.

Amikor szerződtettük, akkor is pontosan tudtuk, milyen karakter. Mi az, amit szeret és mi az, amit nem. Ő a csapatban hisz. Ezt Kijevben is láthattuk. Nem volt szívbajos, ha hozzá kellett nyúlni a csapathoz. Úgy gondolja, hogy mindenkinek megvan a dolga, és mindenkinek meg is kell tennie a dolgát. Valakinek az a feladata, hogy védekezzen és ne kapjon gólt, valakinek pedig az, hogy rúgjon gólt. Ez lehetett benne, semmi más.”

DigiSport, kivonat: NSO