Nagyot léptünk az Erste Liga középszakasz első helyének megszerzése felé – négy mérkőzéssel a vége előtt előnyünk nyolc pont!

Férfi jégkorong, Erste Liga, középszakasz, 4. forduló
Ferencváros 5–3 Sportclub Csíkszereda
Harmadok: 3-1, 1-1, 1-0
Gólok: Walls (Tóth A.), Switzer (Walls, Tóth A.), Jászai, Switzer (+2, Walls), Jászai (-1, Nagy)

Pleszkán (Arany)
Kärmeniemi, Sarcia – Nagy G., Rafaj, Pavuk
Perrier, Jászai – Tóth A., Walls, Switzer
Hegyi, Lengyel – Dósa, Roczanov, Tóth G.
Farkas S., Tóth Re., Hardi

Ismét szépen megtelt a pesterzsébeti jégcsarnok az Erste Liga első és második rangadójára – különleges vendégek is érkeztek a mérkőzésre, labdarúgó csapatunk “keleti brigádja”, a Haratin – Petrjak – Szignyevics trió választotta vasárnap esti programjának azt, hogy clubunk hokisaiért szorít a helyszínen. A fiúk a meccset nem a VIP részlegen, hanem a normál lelátón tekintették meg, a harmadokat végigszurkolták, a szünetekben pedig a fradisták “rohamait” állták. Remek iramban indult a játék, érezni lehetett, hogy mindkét félnek fontos a győzelem: mi kis túlzással első helyünket biztosíthattuk be, míg a Sportclub életben tarthatta volna reményeit a középszakasz győzelemre. Mi jöttünk ki jobban a flúgos futamból, hiszen negyedóra alatt hármat lőttünk: előbb gólfelelősünk, Walls tuszkolta be a vendégek kapusáról többször kipattanó pakkot, majd egy buli utáni kavarodásban Switzer eszmélt a leggyorsabban, végül pedig Jászai egyéni akcióból lőtte ki a felső sarkot. A főleg a KHL-s múlttal rendelkező sorára építő Szereda ezután tudott szépíteni Anyiszin találatával.

A második harmad leginkább a kiállításokról, azok értékesítéséről vagy kivédekezéséről szólt, miután a színvonal helyét a szabálytalankodások vették át. Előbb nekünk kellett kétszer védekeznünk, ebből egyszer kapituláltunk, majd mi kerültünk speciális helyzetbe, a kettős fórt pedig gyorsan értékesítettük is, a gyors támadás végén Switzer lőtt, ami épphogy átcsorgott Lundströmön. A hátralévő tíz percben pont tíz percnyi kiállítás történt, gól azonban már nem esett. A záró húsz percben sem változott a játék képe, koptatták a hokisok a büntetőpadot. A zebrák intézkedtek róla, hogy legyen egy utolsó utáni esélye a Csíknak, érthetetlen módon adtak kettő perces büntetést Roczanovnak korongkilövésért – a játékszer a levegőben volt, nem birtokolta, így ért bele, ezután vágódott ki a palánkon túlra… A vendégek időt is kértek, kapusuk se volt már a pályán. Mi pedig gólt lőttünk, nem is akármilyent! A szezon egyik legmókásabb találata volt ez, Jászai emelte ki a korongot, ami az üresen álló kapu felé csúszott, a kék-fehérek játékosa igyekezett hátra, hogy tisztázzon, Nagy Gergő ment utána, hogy zavarjon, ez olyan jól sikerült, hogy a székely hokis elütött a pakk felett, az pedig becsúszott és eldőlt a három pont sorsa!

A válogatott szünet után a DEAC ellen “duplázunk”, majd erdélyi túrával zárjuk a középszakaszt.

Fodor Szabolcs

Jó tempójú mérkőzés volt, kicsit sok volt a kiállítás, nem éreztem, hogy ez ennyire benne volt… De jól tudtuk kivédekezni ezeket a hátrányokat, nem hibátlanul, de nagy százalékban. Megbeszéltük, hogy mindent itt hagyunk a jégen, utána pedig a válogatottakon kívül mindenki kap három nap szabadságot, úgy érzem ezt teljesítettük is, nem sok benzin maradt a szervezetekben. Ezzel sikerült nyerni, így elértük a célunkat. Hogy Nagy Gergő tudja-e vállalni a válogatott szereplést, azt most még nem tudjuk, a kezével blokkolt egy lövést, lehet, hogy ez közbeszól, azt viszont biztos, hogy Arany Gergely nem lesz ott.