Férfi kézilabda csapatunkat az ág is húzza… – ám közben jó híreket is bejelentettek: ketten hosszabbítottak, valamint egy válogatott szélső is aláírt clubunkhoz!

Férfi kézilabda, NBI, 14. forduló
Eger, 18.00: DVTK Eger – Ferencváros

Súlyosabb sérülés miatt hetekig nem játszhat egyik beállónk, Debreczeni Dávid és Pordán Bálint sem. Ancsin Gábor, Kovacsics Péter és Mikita Bence szintén sérült. Egész héten betegséggel küzdött, és nem edzett Bujdosó Bendegúz és Lukács Péter sem.

Ancsin Gábor

Decemberben megsérült a bal könyököm, de a VB-szereplést így is vállaltam, és négy meccsen csaknem másfél órát játszottam. Négy gólt lőttem, és a védekezésben is igyekeztem segíteni. Aztán az Egyiptom elleni mérkőzés után úgy látták a szövetségi kapitányok, hogy Máthé Dominik álljon a helyemre, rám pedig rehabilitációs kezelések vártak. Ezekre jelenleg is járok, labdás edzéseket még nem végezhetek, mert továbbra is érzékeny a könyököm.

Horváth Attila mérkőzés előtti nyilatkozata:

A Ferencváros kézilabdacsapata szerződtette Bohács Sándort, a Budakalász magyar válogatott balszélsőjét. A 24 éves, rendkívül tehetséges játékos két évre írt alá, és a szezon végén csatlakozik a Fradihoz. Bohács amellett, hogy az NB I egyik leggyorsabb szélsője, a Budakalász legeredményesebb játékosa is: a házi góllövőlistát vezeti a 13 mérkőzésen szerzett 46 találattal, tavaly 25 bajnokin 59 gólt lőtt, jelenlegi vezetőedzőnk, Horváth Attila kezei alatt pedig, két éve 25 bajnokin 82 gólt szerzett a Budakalász színeiben. Az idén a decemberi FTC-Budakalász NB I-es találkozón hat, a két Ligakupa-meccsen pedig hét gólt lőtt a Ferencvárosnak.

Mindig jól ment a Fradi ellen, legutóbb pedig kettőzött erővel játszottam, hogy bizonyítsak a Ferencváros vezetőinek – kezdte a válogatottban 2018 áprilisában bemutatkozott, azóta a keretben öt mérkőzésen helyet kapó szélső, aki a világbajnokságra azonban nem utazhatott el. – Sok játékossal játszottam már a Fradi jelenlegi keretéből, így nem lesz annyira idegen a közeg. Egyébként már 2016-ban is tárgyaltam az akkor még másodosztályú Ferencvárossal, akkor végül az NB I-es Budakalásszal sikerült megegyeznem, de most úgy éreztem, hogy a fejlődésem szempontjából váltanom kell. Úgy gondolom, hogy a Fradiban minden adott ahhoz, hogy kiteljesedjek, és az is sokat nyomott a latban, hogy a fiatal magyar játékosokkal itt komolyan számolnak.

Régóta terveink között szerepelt Bohács Sándor leigazolása, aki azóta a magyar válogatottban is bemutatkozhatott – kezdte Király Sándor szakosztályvezető. – Nem véletlenül szerettük volna már évekkel ezelőtt megszerezni, a tehetsége már akkor is nyilvánvaló volt. Az eddig is villámgyors szélsőjátékunk Bohács Sándor érkezésével, ha lehet, még tovább fog gyorsulni. Örülök, hogy egy újabb fiatal magyar válogatott játékosnak adhatunk lehetőséget a Ferencvárosban, hogy kibontakoztathassa karrierjét.

Két minőségi válogatott légiósunkkal sikerült hosszabbítani – mondta Király Sándor – Bozo Andjelic a montenegrói válogatott meghatározó játékosa, és véleményem szerint a legjobb négy, Magyarországon játszó irányító közé tartozik, hosszútávú megállapodást kötöttünk vele. Marián Zernovic pedig nem véletlenül az első számú kapusa a szlovák válogatottnak, hiszen rendkívül tehetséges és elhivatott. Úgy gondolom, hogy a Ferencvárosban vált ilyen stabil kapussá, ez egyrészt a szakmai stáb munkájának, másrészt Zerco szorgalmának köszönhető. Mindketten csapatunk húzóemberei, és a minőségi légiósok közé tartoznak, akiktől fiatal magyar játékosaink is sokat tanulhatnak.” Kiemelte, hogy a szlovák és a montenegrói játékos is egyre jobban beszél magyarul, lelkesen tanulnak mindketten, hiszen a szerződésük is erre kötelezi őket: hetente két alkalommal járnak magyar órára, amelyet a Ferencváros biztosít számukra.

Fradi.hu, NS nyomán.