Fiatal kapusunk, „Espé” érzi, hogy napról napra egyre jobb – ma délelőtt konditeremben volt a csapat.

Galéria: szerda délelőtti edzés @ FTC facebook

– Ha valakinek, akkor neked biztosan tartalmasan telik az edzőtábor, hiszen fiatal korod ellenére sok edzésen rajtad van az egyik legnagyobb felelősség a kapuban és neked kell védeni a legfontosabb helyzetekben. Hogy bírod ezt a nyomást, ha annak számít egyáltalán?
– Úgy érzem, elég jól. Ez a helyzet nekem nagy pozitívum. Intenzív edzéseket tart a mester, hiszen fizikálisan fel kell készíteni a csapatot a bajnoki rajtra. Abszolút bírom a tempót, ez nem az első edzőtáborom, fel vagyok készülve mindenre.

– Az első két törökországi meccsen egy-egy félidőt kaptál, a Korona Kielce ellen pedig végig te voltál a kapuban. Értékes tapasztalatokat gyűjtöttél?
– A bajnokság közben nem nagyon jutok lehetőséghez, ezért meg kell becsülnöm ezeket a játékperceket. A lengyelek elleni mérkőzés kicsit újdonság volt nekem, mert rég játszottam végig kilencven percet. Előre tudtam, hogy ez így lesz, szóval fel tudtam készülni rá. A vége fele fáradtabb voltam én is, de több védést is be tudtam mutatni, jól ment a játék. Nekem most kell száz százalékot nyújtani, próbálok bizonyítani, illetve megmutatni, hogy meg tudom állni a helyem ilyen rangos külföldi csapatok ellen is. Úgy érzem, eddig jól teljesítettem, várom a következő mérkőzéseket.

– Hogy érzed, hol állsz most a fejlődésedben, és ebben mekkora segítségedre van Balogh Tamás kapusedző, vagy akár a társak Dibusz Dénes és Holczer Ádám személyében?
– Nagy szerencsém van, hogy ilyen jó társakkal és edzőkkel dolgozhatok, nagyon sokat segítenek nekem. Érzem magamon, hogy folyamatosan, napról-napra fejlődök, és így nem szürkülök bele abba, hogy jelenleg nem tudok védeni, egyáltalán nincs arról szó, hogy bármikor elmenne a kedvem. Várom az alkalmat, minden adott ahhoz, hogy majd ki is használjam.

– A jelenleg aktív keretben te vagy az, aki a korosztályos csapatokat is idevéve a legrégebb óta tartozik a Ferencváros kötelékébe, egészen pontosan 2008 óta. Jelent ez bármifajta plusz motivációt?
– Ez egy megerősítés nekem a klubtól, hogy számítanak rám. Magyarország legjobb csapatában lehetek huzamosabb ideje, ez természetesen sokat jelent. A fejlődésemen is látszik, hogy kemény edzéseink vannak, a felkészülési meccseket is jó ellenfelek ellen játsszuk, ez nagy öröm.

– A hosszú távú célokat egyelőre figyelmen kívül hagyva koncentráljunk a közeljövőre: a következő félévben hogy látod az esélyeidet arra, hogy tétmeccsen is megmutathasd magad?
– Természetesen jó lenne, ha tétmérkőzésen is lehetőséget kapnék. Minden edzésen úgy kell kimennem a pályára, hogy lehet, most nekem kell beállnom, és nekem kell védenem. Az adódó lehetőséggel élnem kell, de ha most nem így lesz, akkor sem fogok csüggedni, a munkámat ugyanúgy fogom végezni, és várni fogok az alkalomra.

Fradi.hu