Lasa a lengyel sajtóban beszélt a klubváltásának hátteréről – és a helyi médiát nagyon foglalkoztató Kostal-Imaz ügyről is megkérdezték.

Rég gondolkodtam már a váltáson. Azt nem mondanám, hogy a magyar bajnokság erősebb a lengyelnél. De én a Pogonban játszottam, ami idén talán nemzetközi indulást jelentő helyen végez, a Ferencvárossal viszont jó esélyem van bajnokságot nyerni, ez döntő szempont volt. Azt hiszem, hogy előre léptem a karrieremben. Több orosz élvonalbeli csapat is keresett. De nem élcsapatok, hanem a tabella végén helyezkedők. A képviselőik nagyon szerettek volna leigazolni, de én a legerősebb magyar klubba akartam igazolni. Először is, alighanem indulunk majd a nemzetközi kupában, másodszor pedig Magyarországról talán könnyebb nyugati klubhoz igazolni, mint Oroszországból. Ha egy átlagos klubban játszanék, a francia, német vagy spanyol klubok nem figyelnének fel rám. Én pedig fejlődni akarok.

Tényleg le akartuk igazolni [Imazt és Kostalt]? Nem hallottam róla. De azt tudom, hogy milyen posztokon akar a Fradi még erősíteni és az stimmel. Nem kérdeztek Martinról és Jesusról, de ők top játékosok, akik nagy erősítések lehetnének. Kár, hogy nem igazolnak Magyarországra.

– Lasa Dvali