Ma este pedig a Gyergyószentmiklós ellen húzhatjuk be az alapszakasz első helyét – az első gólunknál repülnek majd a macik! Tóth Adrián személyében pedig újra mi adtuk a hét játékosát az Erste Ligában.

Férfi jégkorong, Erste Liga, 39. forduló
Vasas 1-2 (hu.) Ferencváros
Harmadok: 0-0, 0-0, 1-1, 0-1
Gólok: Tóth A. (Tóth Ri., Rantanen), Pavuk (Perrier, Tóth Ri.)

Beszámoló: Fradi.hu

Pleszkán (Arany)
Kärmeniemi, Sarcia – Nagy G., Walls, Pavuk
Perrier, Jászai – Tóth A., Switzer, Tóth Ri.
Rantanen, Lengyel – Tóth G., Farkas L. S., Pozsár
Hegyi, Dósa – Roczanov, Tóth Re., Rafaj

Fodor Szabolcs

Nem volt meglepetés, hiszen eddig sem volt könnyű a szezonban a Vasas ellen, az utóbbi időben hazai pályán bizonyították, hogy bárkinek meg tudják nehezíteni a dolgát. Ezt tették ma is, jól játszottak, azt csinálták, amit kell, nem úgy, mint mi. Amikor belőtték a gólt emberelőnyben, akkor ébredtünk, elkezdtük azt játszani, amit megbeszéltünk. Sikerült egyenlíteni, a három pontra is megvolt a sansz. Végül kettő lett, ami elég lehet az alapszakasz megnyeréséhez.

Férfi jégkorong, Erste Liga, 40. forduló
Pesterzsébet, 18.00: Ferencváros – Gyergyói HK
Jegy: 1000 Ft (Fradi-bérlettel kedvezmény vehető igénybe)

Dósa Krisztiánt kérdezték a meccs előtt:

Az Erste Liga alapszakaszának zárómérkőzésén a Gyergyószentmiklóst fogadjuk hazai pályán, a szakosztály Dobj egy Macit! akciót hirdet, amelynek lényege, hogy minden érdeklődő hozzon magával egy plüssállatot, és az első HAZAI gólnál repüljenek a jégre a macik! A plüssállatok a találkozó után jótékonysági akció keretében lesznek kiosztva. Az angolul Teddy Bear Toss névre hallgató akciónak nagy hagyományai vannak a tengerentúlon, és most már évtizedes tradíciónak minősül Magyarországon is. Az egyik legemlékezetesebb hazai akció 2009-ben, a Finnország elleni barátságos válogatott mérkőzésen volt, amelynek érdekessége, hogy a macidobás kezdetét jelző első hazai gólt jelenlegi vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs szerezte! A csarnoknál ott lesz a Fradi-minibusz is, ha nem találsz otthon vagy útközben egy macit, ott is be tudod majd szerezni.

Ez a második alkalom, amikor Tóth Adrián érdemelte ki az elismerést. Ha a Ferencvárossal együtt folytatja jó szereplését, akkor a negyedik bajnoki címét ünnepelheti majd a szezon végén a DVTK-val szerzett aranyérmek után.

Mennyire volt kemény az erdélyi túra?
Sok csapat bukik pontot a túrákon az utazás és a körülmények miatt. Örülünk annak, hogy most mi mind a hat pontot bezsebeltük. Az első meccsünk a Gyergyó ellen volt, akit nem egyszerű legyőzni a saját szurkolói előtt. A Brassótól múlt hét elején kaptunk ki büntetőkkel, szerettünk volna revánsot venni és ez sikerült is. Fontos meccset nyertünk meg, nem játszottunk egyszer sem emberelőnyben, míg az ellenfél többször is, de így is nagy arányú győzelmet arattunk, aminek nagyon örültünk.

Ez a 11. szezonod a ligában. Mennyit változott a bajnokság ez idő alatt?
Rengeteget. Több csapat van most, akkor hét-nyolc indult, idén már 11. És bár a tavalyihoz képest csökkent a színvonal, de a liga fejlődött, sok utánpótláskorú játékos érkezett, akik meg tudják állni a helyüket. A Vasas például egy kellemes meglepetés, aki a fiatalokra építve tudja hozni a meccseit.

Három bajnoki címet nyertél Miskolcon zsinórban. Mi az ideális recept egy aranyérmes gárdához?
Talán közhelynek hangzik, de nagyon fontos a csapategység. Braden Walls nyilatkozta épp azt, hogy nem érzi munkahelynek a Ferencvárost, ezt nagyon jól megfogalmazta. Ha csak kötelességnek érzed, hogy be kell menni és edzeni nap mint nap, akkor nem tud megfelelően működni. Ha jó a közeg és a csapat, és mellé még megfelelő képességű játékosok is alkotják az együttest, akkor van esély a bajnokság megnyerésére.

28 évesen mit csinálsz másként, mint fiatalabb korodban?
A fiataloknak nagyobb hangsúlyt kellett a fizikai munkára fektetni, az idősebbek már a rutinra építve tudják ezt megoldani. Sok mindent nem teszek másként, de azzal, hogy nagyobb a rutinom, ez nagy segítséget tud jelenteni a jégen.

Sok játékossal szerepeltél együtt. Kivel szerettél a legjobban játszani, kivel működött leginkább a kémia?
Nagyon szerettem együtt játszani Keegan Dansereau-val, aki légiós volt, mielőtt megszerezte az állampolgárságot. Vele és Hajós Rolanddal voltam egy sorban, nagyon élveztem azt a szezont.

MJSZ