A férfi kézilabda válogatott ezzel az eredménnyel továbbjutott a következő körbe – Ancsin Gábor sérülés miatt kikerült a keretből, Schuch Timuzsin pedig készülhet a svédek elleni meccsre.

Férfi kézilabda, világbajnokság, A-csoport, 4. forduló
Magyarország 30-30 (14-14) Egyiptom

Ancsin Gábor nem talált be.

Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ, NSO

Csoknyai István

Belehaltunk a mai mérkőzésbe. A kezdő sorunk nagyon szépen dolgozott, bár eléggé hiányzott Balogh gyors játéka, ráadásul most elvesztettük Jamalit is. Bosszant, hogy rengeteg ziccert kihagytunk, ami pedig a védekezést illeti, az első tíz percben uraltuk a mérkőzést, utána a fáradtságból adódóan felpuhultunk, így nagyon könnyű lövőhelyzetbe kerültek az egyiptomiak, valamint a beállójukat sem tudtuk semlegesíteni. Ami dicséretes, hogy egy másodpercig sem adta fel a csapat, végig küzdött az egész találkozón.

Iman Jamali sajnálatos keresztszalag-szakadása miatt egyértelmű, hogy nem tudja folytatni a világbajnokságot, Ancsin Gábor pedig könyöksérüléssel bajlódik. Gábor becsülettel dolgozott, küzdött, de sajnos nem százszázalékos az állapota. Iman Jamali csütörtökön hazautazik, hiszen operáció vár rá, Ancsin Gábor kezelése itt Dániában folytatódik. Helyükre Schuch Timuzsint és Máthé Dominikot nevezzük be, Balogh Zsoltot pedig a további mérkőzésekre gyógyulását követően várjuk vissza.

Vladan Matics

Egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen továbbjutottunk, de újabb pontot vesztettünk. Sajnos az első félidő végére kifogytunk az energiából, de nagyot küzdött a csapat, egyenlített, végül a végjáték döntetlen lett. Küzdünk tovább, harcolunk a svédek ellen.