Igor hozzánk igazolásáról a Zorja vezetőedzője, Jurij Vernidub beszélt, míg Szignyevicséről ügynöke árult el néhány részletet

Haratin menni akart, nagyon ki akarta magát próbálni a Fradiban. Leült a Fradi képviselőivel és beszéltek, s amennyire tudom, vannak magyar felmenői, így az átigazolás egy európai útlevélhez is jutathatja őt. Szergej Rebrov, a Fradi edzője a Dinamóból ismeri Igort, s szívesen leigazolta volna. Ezt mind figyelembe vettük. Persze, szerettük volna egyben tartani az őszi csapatot, de nem akartuk Haratint tartóztatni. Amikor egy futballista eligazolna, nem szabad erővel visszatartani, azzal mindenki csak veszít. A bölcs és helyes döntést hoztuk, mikor elengedtük.

– Jurij Vernidub

A görögországi néhány hónap alatt sok klubnak megtetszett a játéka. Nem elsősorban a nagy hármasra, az Olimpiakoszra, a PAOK-ra és az AEK-ra gondolok, bár ők is érdeklődtek, csak nem kitartóan. Minden más csapat, főleg az Aszterasz és az Atromitosz, hajtott rá. Mindenki szívesen szerződtette volna. Épp az Aszterasszal tárgyaltunk, mikor a Ferencváros megkeresése megérkezett – és nem lehetett nemet mondani. Ez a legnagyobb magyar klub, fantasztikus történelemmel, szuper stadionnal, szuper szurkolókkal és szuper célokkal.

– Alekszander Pankov