Erdélyben visszatértünk a győztes útra.

Férfi jégkorong, Erste Liga, 37. forduló
Gyergyói HK 1-4 Ferencváros
Harmadok: 1-1, 0-0, 0-3
Gólok: Nagy (+1, Rantanen), Walls (Nagy), Tóth A. (Tóth Ri.), Tóth Ri. (Switzer)

Sok játékmegszakítással indult a mérkőzés Gyergyóban, a döcögésből a hazaiak tudtak jobban kijönni, egy szép akcióból megszerezték a vezetést. Igaz, ehhez kellett a védelmünk figyelmetlensége is, rosszul helyezkedtünk, Péter egyedül várta középen a korongot, amit meg is kapott a kapu mögül és kíméletlenül kihasználta a ziccert. Ezután magasabb fokozatba kapcsoltunk, majd emberelőnybe is kerültünk, amit sikerült gólra váltanunk: Rantanen és Nagy Gergő játszott össze, a több oda-vissza passz után végül „Bigi” bombázta rá, Ruczuj nem tudta védeni a löketet. A szünetig sikerült nagy nyomást helyeznünk a piros-fehérekre, ők pedig veszélyes kontrákat vezettek, találat azonban már nem esett a pihenőig.

A második harmad első tíz perce a kiállításokról és azok kivédekezéséről szólt, utána pedig jött az adok-kapok, ezúttal már nem szabálytalanságok, hanem helyzetek formájában. Mindkét fél több nagy helyzetet alakított ki, a szólóknak sem voltak híján a csapatok, ám nem sikerült egyik kapus eszén sem túljárni, igaz, hogy ehhez több alkalommal nagy szerencse is kellett mind Aranynak, mind Ruczujnak. Még az utolsó másodpercekben is ott lógott a gól a levegőben, Switzer ugrott ki egy pakkal, de a lövés után újra csak védés következett, a döntős az utolsó játékrészre maradt.

A színvonal továbbra sem volt eget verő, ám a küzdelemre nem lehetett panasz, kemény megmozdulásokban sem volt hiány. Két kétperces büntetést is ki kellett bekkelnünk, ami sikerült, utána pedig végre elléptünk a Gyergyótól: Walls lőtt csodagólt, elhúzta a védők között, majd a mozgását követő Ruczuj mellett közvetlen közelről kilőtte a hosszú felsőt. Ez kicsit megtörte ellenfelünket, a pillanatnyi kihagyást pedig gyorsan ki is használtuk, egy rosszul lekezelt pakkot lopott el Tóth Richárd, mindenki rá összpontosított, ő pedig okosan Tóth Adriánhoz játszott, akinek már csak az üresen tátongó hálóba kellett, hogy helyezze a játékszert, ez sikerült is neki. A hajrában becsülettel küzdött a GYHK, ám így is mi találtunk be újra, egy korongszerzés utáni gyors akcióból előbb Switzer lőtt, a pakk kipattant, Tóth Ricsi duplázott, az pedig már bement, ezzel végleg eldöntve a pontok sorsát.

Folytatás vasárnap, a Brassó otthonában.

Arany Gergely

Jó csapat a Gyergyó, remek erőkből áll, nagyon jó játékosok vannak a keretükben, tudtuk, hogy kemény mérkőzés vár ránk. Így is lett, kiváló hokimeccset láthattak a nézők, sok helyzetet itt is, ott is. Egy-egy után nagy jelentősége volt a következő gólnak, egy remek egyéni megmozdulás után szerencsére nekünk sikerült ezt meglőni, onnantól pedig már csak a játékunkat kellett játszani és ez sikerült is.

Fodor Szabolcs

Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, a Gyergyó is belerakott mindent, ahogy mi is. Végig nagy csata volt, szerencsére a harmadik harmad második felében sikerült a magunk javára fordítani a meccset. Ez annak is köszönhető, hogy végre újra négy sorral tudtunk játszani, így a végére is frissek tudtunk maradni. Nagy siker, hogy az emberelőnyeit a ligában legjobban kihasználó csapatot sikerült ebben a mutatóban nullán tartanunk, egyet sem lőttek be, ez is nagyon fontos összetevője volt a győzelemnek.