Ma kezdjük meg az alapszakasz utolsó erdélyi körútját.

Férfi jégkorong, Erste Liga, 37. forduló
Gyergyószentmiklós, 17.30: Gyergyói HK – Ferencváros

Lelkileg feldobva, jó hangulatban, és ennek megfelelően elszántan utazott el a Ferencváros Erdélybe, ahová csütörtök reggel szerencsésen meg is érkezett, a nehéz téli körülmények ellenére biztonságban.

Komolyan beköszöntött a tél itt Erdélyben, a csíkszeredai szállás környékén éjszaka mínusz húsz Celsius-fokot is mutatott a hőmérő. Az út végén még a hó is esett, de szerencsére zökkenőmentesen zajlott az út, helyi idő szerint reggel 7 órakor elfoglaltuk a hotelszobákat. Ez kifejezetten kényelmes, gyors útnak számít ide. Túl vagyunk a reggelin és az ebéden is, délután pedig egy edzés a mai program” – számolt be az utazásról Fodor Szabolcs vezetőedző.

Trénerünk nem felejtette el a szurkolóknak sem megköszönni a látványos útravalót.

Az egész csapat teljesen meglepődött, és nagyon örültünk neki. Ráéreztek, hogy kell a biztatás a srácoknak, lelkileg egy kis gödörben vagyunk, és ebből kell most kimásznunk. De az ilyen pillanatokból önbizalmat tudunk meríteni, ez is egy plusz segítség lehet. Nagyon köszönjük a szurkolóinknak, hogy összehozták!

Az is pozitívum, hogy már csak a vírusos megbetegedéséből lábadozó Hardi Richárd, a december végi kisebb térdsérüléséből gyógyuló Myles Fitzgerald, valamint a szezon elején elszenvedett súlyos vállsérülése utáni rehabilitációt végző Dósa Krisztián nem utazott el a csapattal, rajtuk kívül teljes a keret, így négy sorral tudunk játszani a két erdélyi mérkőzésen. Ennek ellenére nagyon nem lesz könnyű dolgunk, a Gyergyó az elmúlt hetek igazolásaival alaposan megerősödött, de az eddig sem gyenge Brassóba is érkezik egy új kanadai légiós.

Mindkét meccs nehéz lesz. A csapatok sokat fejlődtek és erősödtek a szezon elejéhez képest. Gyergyóban új vezetőedző és új légiósok vannak, szinte kicserélődött a csapat. De a Brassó is folyamatosan frissít, az új kanadai légiósuk papíron nagyon nagy fogásnak néz ki, és lehet, hogy ellenünk már be is mutatkozhat. Nincs könnyű dolgunk, de úgy gondolom, nem is baj, ha nem kell könnyű meccseket játszanunk, szeretnénk megküzdeni a pontokért és a győzelmekért, mert azzal mutathatjuk meg a saját erőnket” – beszélt a túrával kapcsolatos várakozásairól Fodor Szabolcs.

Az FTC-Telekom pénteken egy reggeli átmozgató edzés után magyar idő szerint 17.30-kor lép jégre a Gyergyói HK otthonában, majd egy szünnapot követően vasárnap a Brassó vendégeként szerepel.

Fradi.hu