Pólósaink könnyedén intézték el a Crvena Zvezdát a Bajnokok Ligájában.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 6. forduló
Crvena Zvezda 6-15 Ferencváros
Negyedek: 1-3, 1-1, 1-4, 3-7
Gólok: Younger 5, Varga 4, Jansik 2, Gór-Nagy 1, Mezei 1, Mitrovic 1, Vámos 1

2019 első Bajnokok Ligája mérkőzése Belgrádba szólított minket, ennek Mitrovic úgy örült – hiszen szülővárosába látogatott -, hogy pörgött-forgott a vízben… És így lőtt egy fantasztikus gólt, rögtön a találkozó elején, Mezei Tamás centerbombája után. Ennek következtében aztán kicsit le is álltunk támadásban, több kapufát lőttünk, mint gólt, valamint elég sok pontatlanság is becsúszott. Csak azért nem kellett izgulnunk, mert hátul jól működtünk, ellenfelünk helyzetig is alig jutott el, ha sikerült nekik, akkor viszont volt egy jó blokk, vagy ott volt Vogel a kapuban. Aztán sikerült felvennünk a Crvena Zvezda sebességét – értsd lelassultunk hozzájuk. Ennek köszönhetően a harmadik negyedben még az egyenlítésük sem volt elképzelhetetlen, szerencsére nem lett belőle végül semmi. Mi pedig megráztuk magunkat és elkezdtük lőni a lefordulás gólokat, az utolsó játékrészben pedig teljesen felőröltük a házigazdákat, hét gólt lőttünk nekik a nyolc perc alatt.

A csoport további eredményei:
CNA Barceloneta 8-8 AN Brescia
Pro Recco 17-7 Egri VK
A Dinamo Moszkva – Steaua Bukarest találkozót pénteken rendezik.

Varga Zsolt

Érezhető volt, hogy ez az első meccsünk az újévben, támadásban kicsit kapkodtunk, nem volt meg az a pontosság, ami jellemezte 2018 utolsó találkozóit. De ez ebben az időszakban úgy gondolom, hogy normális is. A félidőben változtattunk a taktikán, amivel végül tudtuk növelni a gólkülönbséget.

A két ország diplomáciai és sportbeli együttműködésével kiállítás nyílt a meccs előtt a szerb klub uszodájában. A kiállítást fél órával a meccs kezdete előtt nyitotta meg az uszoda halljában Pintér Attila belgrádi magyar nagykövet, Viktor Jelenics, a Szerb Vízilabda Szövetség elnöke és Igor Milojevics, a Szerb Vízilabda Klub elnöke. A tárlat címe elég sokat elárul: Vízilabda-zsonglőrök.