A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége megválasztotta a 2018-as év legjobb kézilabdázóit – női és férfi csapatunk játékosait is díjazták.

Az év kézilabdázói, 2018

Felnőttek
Nők: Kovacsics Anikó
Női védőjátékos: Mészáros Rea

Juniorok:
Nők: Háfra Noémi

Serdülők:
Fiúk: Lukács Péter

Teljes lista: MKSZ

Nagyon örülök, hogy engem választottak a legjobbnak, és őszintén meglep a hír – mondta az FTC-Rail Cargo Hungaria és a magyar válogatott csapatkapitánya, Kovacsics Anikó. – Jól esik, hogy a múlt hét végén a szurkolóink is engem választottak és most a szakértők szerint is kiemelkedő volt a teljesítményem. Nem az egyéni elismerésekért edzem minden nap, nem ezért próbálom a legjobbat nyújtani, de természetesen jó érzés, ha pozitív visszajelzést kapok. Ezzel együtt messze nem gondolom, hogy most elértem volna a csúcsra, van még feljebb, vagyis a munka folytatódik.

Nagyon büszkék vagyunk Lukács Péterre – kezdte Király Sándor férfi szakág- és utánpótlásvezető. – Olyan tulajdonságok ötvöződnek benne, amelyek csak nagyon kevesekben, a nyilvánvaló tehetsége mellett céltudatos, alázatos és szorgalmas is. Ezeket a tulajdonságait kell megőriznie ahhoz, hogy egyszer nagy játékos váljon belőle. Nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy rajta kívül is sok kiemelkedően tehetséges kézilabdázó játszik a Ferencvárosban, ez pedig az utánpótlásedzőink kiváló munkáját dicséri.

Fradi.hu