Labdarúgó csapatunk másodedzője nyilatkozott a téli felkészülési időszakról.

Máté Csaba

A felkészülés túl rövid ahhoz, hogy a nulláról kezdjük felépíteni a játékosokat, ráadásul a sérülésveszély is nő, ha nem megfelelő állapotban érkeznek vissza a szabadságukról. A pihenő alatt előírt programban akadtak átfedések, de nyilván nem ugyanazt a konditermi programot kapta Böde Dániel, mint Csernik Kornél. A futásoknál a pulzusszámot határoztuk meg, az adott értékhez egyik labdarúgónak gyorsabban, a másiknak lassabban kell futnia, ez is egyénfüggő. A lényeg, hogy mindenki megfelelő erőállapotban térjen vissza, mert pénteken már utazunk.

A felkészülés programját már az év végén elkezdtük kialakítani. Szergej Rebrov elmondta a szervezőknek, melyik napokon szeretne játszani, és milyen erősségű ellenfelekkel. Nyilván behatároltak a lehetőségek, csak olyan együttesek jöhetnek szóba, amelyek hazájában még nem kezdődött el a tavaszi idény, de azt leszögeztük, hogy semmiképp sem akarunk felhozó meccseket játszani. A tervek szerint az első két felkészülési találkozón minden játékos mindkét nap pályára lép, de legfeljebb negyvenöt percre. A Sion és a Kielce ellen hatvan és harminc perceket tölthetnek a pályán, teljes meccset csak az utolsó napon játszanak. A program nyilván az edzéseket is meghatározza, nem kaphat ugyanolyan terhelést a hatvan percet játszó labdarúgó, és az, aki félórát kapott.

A pihenőidő nem változott, az edzésekre, a taktikai felkészítésre szánt idő rövidült le. Emiatt azonnal belecsapunk a közepébe, mert február első hétvégéjére már olyan állapotba kell hoznunk a csapatot, hogy készen álljon a Honvéd elleni meccsre.

NS nyomán.