A szakosztály remek beszámolója egy jó hangulatú teremtornáról, amiből az is kiderül mi Keller Józsi “titkos” beceneve.

Január elején Zalaegerszegre látogatott a Ferencváros öregfiúk labdarúgó bajnokcsapata. A városi Sportcsarnokban az elhunyt magyar sportolók emlékére tizedik alkalommal megrendezésre kerülő „Szív” Szerszámsziget 24 órás teremtorna döntőjét követő kétszer tíz perces gálameccseken lépett pályára a Fradi, először a ZTE, majd ezt követően a Nagykanizsa öregfiúk együttese ellen. A zöldek a Zetét 3-1-re, míg a Kanizsát 4-2-re győzték le, ezzel megnyerték a minitornát, amelyen az 54 évében járó Keller József ismét bombaformában, a két fellépésen összes öt gólt szerezve, futballozott. Nem mellékesen egy héttel korábban, Szombathelyen, is mesterhármast szerzett öregfiúk csapatunk kapitánya, aki szinte dacol a természettel, genetikai csodaként száguldozik hétről hétre a pályán.

Persze, azért a többiek is odatették magukat, hiszen korábbi játékosaink számára máig megtiszteltetés és öröm a Ferencvárost képviselni. Az egerszegi tornán az FTC-ben a hagyományoknak megfelelően ezúttal is láthattak a szurkolók a 1995-ös Bajnokok Ligájában szerepelt játékosokat, továbbá bajnokokat, kupagyőzteseket, s nem mellékesen honi gólkirályt is, így például többek közt a már említett Keller József mellett Telek Andrást, Józsi Györgyöt, Szeiler Józsefet, Balog Zoltánt, Fischer Pált, Dukon Bélát, a hatvan felett is remekül védő Kollár Józsefet, sőt, az elsőcsapat pályaedzőjét, Máté Csabát is. Az FTC küldöttsége kisebb ajándékokkal és felajánlásokkal érkezett a jótékonysági eseményre, s a csapat nem csak a játékával, hanem közvetlenségével, barátságos magatartásával is kivívta a nézők szeretetét és elismerését. Persze, ez már megszokott a Fradi öregfiúknál, hiszen évek óta a határon innen és túl rendre nagy sikert aratnak Fischerék.

A legutóbbi, egerszegi fellépésen azért több kapcsolódási pont is akadt, hiszen Józsi György a Zetében nevelkedett, édesapja a klub legendás, máig nagy megbecsülésben részesített labdarúgója, miként a Fradi emblematikus védője, Telek András is játszott a zalai egyesületben, a már korábban citált Keller József pedig Nagykanizsán született, onnan került 1984-ben az Üllői útra. Kevesen tudják talán, hogy Keller Józsinak éppen Kanizsán adták a csapattársak a Tapéta becenevet, s bizony a Fradi öregfiúknál leggyakrabban mindenki ezt használja a Fater helyett. Érthetően, mivel olyan szenzációsan futballozik, hogy a korát még véletlenül sem illik emlegetni.

A remekül sikerült minitorna után – a második helyet végül a Nagykanizsa szerezte meg – ismét bebizonyosodott, Zalában továbbra is rengeteg hívére számíthat a Ferencváros, miként a Zetével és a Nagykanizsával is él és virul a klasszikus sportbarátság. S ez így van rendjén, hiszen elsősorban erről szólnak ezek a fellépések, öregfiúk szinten ugyanis már senki sem pénzt, hanem élményeket gyűjt…