Fiókcsapatunk elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra – a hírek szerint a következő bajnoki évadban csökkentik az NBII-es bajnokság létszámát.

A csakfoci.hu információi szerint alaposan átalakítja az MLSZ az NB II-es bajnokságot, amely jelentős létszámcsökkentéssel jár majd. A jelenlegi 20 csapat helyett a szövetség 16-ra apasztja az indulók számát, méghozzá úgy, hogy a 14., 15. És 16. Helyezett is osztályozót játszik majd. A leépítésre a 2020/2021-es idénytől kerül sor, azaz nem a mostani, de a következő kiírásban már a csapatok mintegy egyharmada is kieshet a második vonalból, 2020 nyarától pedig életbe lép az egycsoportos, 16 csapatos lebonyolítás. A klubok korábban, 2017 tavaszán megvétóztak egy hasonló tervet, amely még a 12 csapatos NB II-ről szólt – az egyesületek egyfajta véd- és dacszövetségbe tömörültek, mert bár az előterjesztők a színvonal emelkedését remélték az átszervezéstől, jóval kevesebb csapat osztozott volna a központi pénzeken, így az anyagi oldal vitte a vitába a döntő érvet – és az MLSZ elnöksége is amellé állt, hogy a létszámcsökkentés egyelőre nem időszerű. Most viszont a klubokon is keresztül ment a tervezet, sőt, úgy tudjuk, több csapatnál már most úgy tervezik az igazolásokat, hogy nem csak a tavaszi idényt, de a következő szezont is figyelembe veszik az erősítéseknél, hiszen 2020 tavaszán akár hét klub is kieshet a másodosztályból.

Lipcsei Péter

Az idény elején egészséges versenyszellem jellemezte a csapaton belüli légkört. A játékosaim a pályán mutatott teljesítményükkel igyekeztek meggyőzni arról, hogy helyük van a kezdő tizenegyben, ezért komoly harc dúlt a csapatba kerülésért, mely az eredményeken is meglátszott. Aztán sérülések miatt sorra dőltek ki meghatározó játékosok: Orosz Márk, Fröhlich Roland, Popov Patrik, illetve a csapatkapitány, Huszák Tomi is. Így az egészséges versenyszellemtől fűtött, 20-23 főből álló keret 15-16 fősre zsugorodott, a megmaradt társaság pedig kissé elkényelmesedett. Sajnálatos módon rengeteg mérkőzésen hátrányból kellett futballoznunk és az sem tett jót az önbizalmunknak, hogy kapott góljaink többségét rögzített szituáció után kaptuk. A csapat megerősítése érdekében már egyeztetést folytattam a Ferencváros vezetőedzőjével, Szergej Rebrovval, aki elmondta, hogy a két klub közötti játékos mozgást az határozza majd meg, hogy hány játékost fog idény közben igazolni a Fradi. Ennek függvényében kerülhetnek ugyanis Soroksárra olyan játékosok, akiknek szükségük van a játéklehetőségre. Ilyen lehet például Csernik Kornél, aki korábban már szerepelt is nálunk, és esetleg még két-három másik fiatal labdarúgó is, akik tudnának segíteni nekünk tavasszal, hogy örömet szerezhessünk a soroksári futballszeretők számára.

Dragóner Attila

A december 16-i utolsó fordulót követő közös évzáró vacsoránk után a játékosok rövid téli pihenőre vonultak, mely során – a szabadságuk első tíz napját kivéve – egyéni edzésterv alapján kellett dolgozniuk. A felkészülést már január első hetében megkezdjük, melyet végig hazai környezetben, edzésekkel, illetve felkészülési mérkőzésekkel tölt majd a gárda. Két edzőmeccset külföldi, egyet-egyet pedig hazai első,- és másodosztályú ellenfelekkel szemben fogunk játszani. A tavaszi bajnoki szezont az eddigiekhez képest korán, február 3-án kezdjük, ha az időjárás is úgy akarja.

Felkészülési mérkőzések

2019.01.12: Soroksár SC – Tiszakécskei VSE
2019.01.16: Soroksár SC – Komárom (szlovákiai 2. osztály)
2019.01.19: Dunaszerdahelyi AC (szlovákiai 1. osztály) – Soroksár SC
2019.01.26: Mezőkövesd (NBI) – Soroksár SC

Soroksár SC