Női futsal csapatunk vezetőedzője értékelte az őszt.

Nyáron újjáalakult női csapatunk, amely az NBII nyugati csoportjába került, ahol rajtunk kívül még hat csapat kapott besorolást, igaz, közben visszalépett az Ercsi Kinizsi. A szezon előtt bizakodóak voltunk a sikeres szereplést illetően, a lányok pedig a teljes ősz alatt bizonyították, nem ok nélkül voltunk pozitívak. Csapatunk edzőjét, Soóky Norbertet kérdeztük, hogyan látta a mögöttünk hagyott négy-öt hónapot.

– A lányokkal már régebb óta együtt dolgoztam, így őket jól ismertem, de új volt a klub, új volt közeg számunkra, amit azért meg kellett szokni, hiszen mégiscsak az ország legnagyobb, legnépszerűbb egyesületéről van szó. Szerencsére minden feltétel adott volt, így jól sikerült a felkészülésünk, és hamar megszoktuk a környezetet, ami megalapozta a sikeres őszt. Jól kezdtük a szezont, jelen pillanatban vezetjük a nyugati csoportot, méghozzá úgy, hogy nem veszítettünk még pontot. Külön öröm számomra, hogy kilenc mérkőzésen mindössze kilenc gólt kapott a csapatunk, ami nagyon szép teljesítmény. Voltak nehezebb mérkőzéseink, ilyen volt például az ELTE elleni második mérkőzés, amit, ha berúgjuk a helyzeteinket, hamarabb is lezárhattunk volna. Voltak olyan összecsapásaink, ahol tátott szájjal álltam az oldalvonal mentén, annyira elégedett voltam a lányokkal, ilyen volt például az első mérkőzésünk a Viadukt ellen, vagy a KRSE elleni rangadónk.

Hogyan látod a tavaszi folytatást?

– Most vasárnap utazunk a kupameccsre, amit nagyon várunk már. Szeretnénk egy szoros találkozót játszani, ahol azt szeretnénk elérni, hogy ne csak az ellenfél domináljon az egész összecsapáson. Célunk továbbá, hogy a szezon végére teljesen összekovácsolódjon a csapat, és minél több futsalos elem jelenjen meg a játékunkban és minden mérkőzésen a maximumot tudjuk kihozni magunkból. Természetesen emellett szeretnénk ugyanilyen eredményesen szerepelni, mint az ősszel, hiszen mégiscsak azért dolgozunk a hétköznapokon, hogy a mérkőzéseken sikeresek legyünk. Ha nagyot nem hibázunk, akkor az alapszakaszt az élen zárjuk, amivel maximális pontot viszünk a rájátszásba. A keleti csoport ellenfeleit nem nagyon ismerjük, csak a listavezető Debrecent. Ami jó hír, hogy őket ezen a karácsonyi futsaltornán legyőztük, így bizakodóak lehetünk.

Teljes interjú: FTC futsal