Rea teljesítményéről Elek Gábor is elismerően beszélt.

Mészáros Rea

Korábban Danickkel felosztottuk a mérkőzéseket, de mivel most nincs cserém a posztra, sok játékpercet kell a pályán töltenem, így egy pillanatra sem engedhetek ki. De nem volt más választásom, gyorsan bele kellett jönnöm, aminek köszönhetően, úgy érzem, mentálisan is megerősödtem, amit a válogatottban az EB-n is éreztem: jobban tudtam koncentrálni, mint korábban.

Az előző klubomban sokat támadtam, de a Fradinál a védekezés lett az első számú feladatom, s elöl egyre kevesebb szerepet kaptam. Így alakult, most azonban megkaptam a lehetőséget, hogy azt csináljam a pályán, amit régen. Persze bele kellett rázódnom, de úgy érzem, egyre jobban tudok helyezkedni, egyre többször vagyok megjátszható, s ezt nagyon élvezem!

Eleinte nehezebben ment a váltás, mert fontos, ki milyen terhelést szokott meg, és alaposan igénybe veszi az embert, ha egyik napról a másikra 50-60 perceket kell játszania. De annak idején éppen azért jöttem el Vácról, hogy magasabb szintre lépjek. Edzőnk, Elek Gábor rengeteget bátorított és segített, és örülök, hogy ha lassan is, de végre magamra találtam.

Elek Gábor

Snelder kiesése után gondoltunk arra is, hogy új beálló után nézünk, ami ilyenkor, szezon közben nem könnyű, de csak azért, hogy darabra meglegyünk, nem fogunk igazolni senkit. Mészáros Rea szerepe valóban megnőtt, de a helyzet egyelőre így is marad, mert csak jót tudok mondani róla. Meglepett minket a teljesítményével, bizonyította, hogy mindenben képes fejlődni, itt elsősorban a támadásra gondolok, mert a védekezése eddig is nagy erőssége volt. Ragaszkodom hozzá, mert remekül megállta a helyét a reflektorfényben is!

NS nyomán.