Az éjféli koccintás előtt jelentkezünk szokásos, oldalunk életét bemutató írásunkkal.

Ismét eltelt egy esztendő, december közepén az oldal is egy évvel idősebb lett, a tizedik születésnapunkat hagytuk magunk mögött, most pedig szilveszter alkalmából ismét visszatekintünk oldalunk elmúlt 365 napjára. Idén 158 országból érkeztek a látogatók, ezúttal is százezres nagyságrendben, a Google statisztikai rendszere szerint bő 610.000 (a WordPress bő 2.500.000-t jelez) egyedi látogató nyitotta meg oldalunkat, az oldalletöltések száma pedig mire éjfélt üt az óra, közel lesz a 18.500.000-hez (a WordPressnél pedig pont átfordul a 19 millión). Idén a technika ördöge nagyrészt elkerült minket, komolyabb beavatkozásokra nem volt szükség, általában csak a frissítések telepítése igényelt egy-két perces karbantartási üzemmódokat, ezeket többnyire késő este szoktuk megejteni, így ti nem veszitek észre ezeket.

Több mint 5100 cikk jelent meg idén – ez átlagban 14 bejegyzés naponta! Érdeklődés szempontjából a TOP10-es listán két állandó oldalunk is jelen van, igen előkelő pozícióban: az idén elindított GraboPress jegyeladási információs rendszer óriási siker, viszi is a dobogó legfelső fokát, gondoltuk, hogy jó lesz, de azt, hogy ennyire… Ezúton is nagy köszönet Grabónak munkájáért (hatasu nem kedveli ezt…)! Ott van még a legjobbak között nagy örömünkre Menetrend aloldalunk, amit a hivatalos oldal alapján, néha azt javítva, valamint kiegészítve frissítjük hetente, sokan tájékozódtok innen a szakosztályok programjairól. A második helyen Thomas Doll távozása áll, a harmadik pozícióban pedig Paintsil Instagram frissítése… A Lanzafame-saga két része (ez és ez – az átigazolás során Szabó Gyuri bohócot csinált magából) is ott a listán, valamint Szergej Rebrov első belengetése és Böde Dani egyhetes felfüggesztése is nagy érdeklődést váltott ki, nem meglepő módon. 2018 elhozta nekünk a GDPR-t is, ennek köszönhetően a hozzászólásokról sok mindent nem tudunk elmondani nektek, így a „Szófosónia őnagysága” díjat sem tudjuk ezentúl kiosztani, a Disqus rendszere szerint az évben közel 620.000 komment olvasható az oldalon (átlagosan ~1700 / nap).

A közösségi oldalakon is tovább növekedtünk. Facebook-oldalunk követőinek száma meghaladta a 28 ezret – miközben továbbra sem élünk a fizetett hirdetések lehetőségével a népszerűsítéshez. Szeptemberben „beüzemeltük” Instagram profilunkat is, az azóta eltelt rövid időszak alatt már 1000 fő fölé emelkedett követőink száma, talán a legnagyobb elismerés számunkra, hogy clubunk sportolói közül is vannak köztük. Továbbra is van Twitter hírfolyamunk és Google Plus oldalunk, mindkettőt többen követik figyelemmel, mint korábban. Videós csatornáinkon – YouTube, Coub – a Fradiról szóló anyagokat gyűjtjük vagy készítjük, coubjaink lejátszásainak száma közelíti az 500 ezret, YouTube csatornánkon bő 400 ezer lejátszás volt idén, a TOP3: Gera Zoltán a Premier League World magazinban, Berki Krisztián 2009-es téli átigazolásokról szóló sajtótájékoztatója (?!?!?) és Háfra Noémi a Kezeket fel!-ben. Mint az látható, nem csak foci található a videók között, sok anyagot osztottunk meg a futsal, jégkorong, kézilabda és vízilabda szakosztályról, a városi televíziók jóvoltából tekéseink is többször kameravégre kerültek, atlétáink szép versenyeredményeiről is tudtunk mutatni felvételeket és még sorolhatnánk hosszan.

Szokás szerint idén is teret adtunk az összes jótékonysági gyűjtésnek, amelyek szép véget értek minden alkalommal. Góltotó játékunk továbbra is igen népszerű, a díjazás továbbra is egyedülálló, százak játszanak velünk fordulóról fordulóra. Próbáltunk eleget tenni a „Mi mindenhol ott vagyunk” érzésnek, ez persze sajnos nem kivitelezhető szó szerint, de azért talán nem vallottunk szégyent. A kiemelt látványsportágakban szereplő szakosztályoknak (foci, kézilabda, jégkorong, vízilabda) a helyszínen szurkoltunk hazai pályán majdnem mindig és sokszor idegenben is, ezekről a szokásos élő közvetítésekkel és meccsriportokkal jelentkeztünk, ahogy már megszokhattátok.

Boldog, Fradi sikerekben gazdag új évet kívánunk mindenkinek!

Az Üllői129 szerkesztősége