Nem akármilyen válogatottba tették be játékosunkat és edzőnket.

A hazájukon kívül futballozó ukrán játékosok álomcsapatát állította össze egy ukrán portál a 2018-as naptári évet figyelembe véve. A képzeletbeli együttesbe a legtöbben a belga élvonalból kerültek be, de az NB I is ad játékost:

A Ferencvárost nyár óta erősítő ukrán szélső, Ivan Petrjak tagja a tizenegynek, amelynek vezetőedzője, azaz a portál szerint 2018 legjobb, országán kívül dolgozó ukrán trénere az NB I listavezetőjét augusztus második fele óta irányító vezetőedző, Szergej Rebrov.

A csapatba a Premier League-ben címvédő és idén is a bajnoki aranyéremért küzdő Manchester City – keveset foglalkoztatott – játékosa, Alexander Zinchenko is bekerült, ahogy a West Hamet erősítő Andrew Jarmolenko is, de a la ligában szereplő Leganés futballistája, Andrey Lunin sem hiányzik a tizenegyből.

Petrjak esetében kiemelik, hogy nyáron nem félt váltani, és új csapatában kitartásának és kemény munkájának köszönhetően az egyik legfontosabb játékossá vált, Rebrov esetében pedig megjegyzik, hogy a támadásokra helyezi a hangsúlyt.

forrás: csakfoci.hu