Danit emiatt szigorú diétára is fogták.

Karácsonykor végre azt ehetett Böde Dániel, amihez kedve volt. A Fradi csatára sokáig ugyanis szigorú diétához tartotta magát, hogy növelje egy kislány fogantatásának az esélyét. Az FTC magyar válogatott csatára, Böde Dániel és a harmadik közös gyerekükkel terhes felesége közösen készítette el a karácsonyi menüt, a focista pedig végre kénye-kedve szerint fogyaszthatott az ételekből. Ez nagy szó. A közelmúltban ugyanis szigorú diétára volt fogva Böde, mert párjával tudatosan készültek arra, hogy a harmadik gyermekük kislány legyen.

Bár engem sosem érdekelt, hogy milyen nemű gyerekünk születik, csak az, hogy egészséges legyen, a feleségem a hatéves Dániel és a háromesztendős Gergő után már nagyon szeretett vol­na egy kislányt – mesélte a Borsnak a csatár. – Éppen ezért bújta a könyveket, hogyan lehet növelni ennek az esélyét. Tudományos úton közelítettük meg a dolgot. Az én feladatom az volt, hogy kevesebb húst egyek, de persze figyeltük a naptárt is, melyik napokon van na­gyobb esély arra, hogy kislányunk fo­ganjon.

A család jól kalkulált, mert hamarosan megszületik Léna, aki a nagytesók kinőtt ruháit biztosan nem tudja majd hordani.

Megoldjuk. A páromék ha­tan vannak lánytestvérek, majd előszedik a régi ruhákat – mondta viccesen Böde, aki hosszú távon a szülőfalujában, Madocsán képzeli el a jövőt, de egy külföldi kitérő lehetőségétől nem zárkózik el.

Madocsán építkeztem, mindig is ott volt az otthonom. Ha úgy adódna, természetesen elfogadnék egy külföldi ajánlatot. Lefociznám, amit le kell, és jönnék haza a családhoz – árulta el a 32 éves csatár. – Ha ez a közeljövőben megvalósulna, akkor meg­várnánk az áprilisra kiírt szülést, és hogy Danus kijárja az első osztályt, júliusban pedig jönne utánam a család.

A karácsonyi készülődésről Dani a FradiTV-nek is nyilatkozott több játékostársával együtt: