Az átigazolás hátteréről a belorusz csatár menedzsere, Vitalij Ledenyev beszélt. Két és fél évre írt alá a játékos.

A BATE-ben mutatott idei jó teljesítményének köszönheti ezt a szerződést Nyikolaj. A külföldi csapatok érdeklődése a PAOK és a MOL elleni meccsei alatt csúcsosodott ki. Nem szeretném felsorolni az összes érdeklődő csapatot, de voltak európai, orosz, ázsiai és még algériai érdeklődök is. Volt Görögországból is, egy a Plataniasnál jobb csapattól, de mi mást akartunk.

Szignyevicsnek a MOL ellen két jó meccse volt. Azt hiszem, a Ferencváros vezetői nézték ezeket. Az egyik után a képviselőjük megkeresett és elkezdtünk az anyagiakról tárgyalni. Ezután Nyikolajjal Budapestre repültünk, hogy pontot tegyünk az i-re. Fél napig tartott az orvosi vizsgálat, fél napig pontosítottuk a szerződést. Összesen két napot töltöttünk ott, minden kérdést megoldva. Sajnos Rebrovval nem találkoztunk, csak a menedzsmenttel, de úgy tudom, ő is szerette volna leszerződtetni Nyikolajt.

Ő mindig is nyugaton szeretett volna játszani, ezt sosem tagadta. A Ferencváros egy ambiciózus klub, gazdag történelemmel. Jövőre lesz 120 éves, a nevüket mindenhol hallani, a csapat mindig magasra tör. És az is fontos, hogy a híres ukrán szakember, Szergej Rebrov az edzőjük. Minden stimmelt, így aláírtunk két és fél évre. Remélem, Niki segít majd az európai siker elérésében a Ferencvárosnak. A csapat bajnoki címre tör, majd a BL-be akar bejutni.

Nem szeretném a BATE és a Fradi anyagi lehetőségeit összehasonlítani, nem lenne helyes. A BATE nem volt a hosszabbítás ellenére, de a játékos váltani akart.

Sok szempontot veszünk figyelembe, amikor egy játékos klubot vált. Még a politikai helyzetet is. Egész más dolog Törökországba vagy Izraelbe szerződni, mint Európába. Budapest gyönyörű város. Az új évben minden gyakorlati kérdést megoldunk majd. Kolja előbb lakást keres majd, aztán csatlakozik hozzá a család. Január 8-ig a Ferencváros pihen, majd Törökországba utazik edzőtáborba, a bajnokság második köre pedig február 2-án kezdődik. Amikor Budapestre érkeztünk, a csapattársak szabadságon voltak, így csak az adminisztratív stábbal, ügyvédekkel, vezetőkkel, orvosokkal találkoztunk. Egy kis fotózás volt és egy rövid videóinterjú készült. Minden jól ment.

Figyeltem az interneten a kommenteket, tudom hogy reagáltak az átigazolásra az emberek. A következőt mondhatom: legyünk kedvesebbek egymással és élvezzük a sportolóink sikerét, ne legyünk negatívak. Ez úgyis felesleges. Mind a BATE, mind a nemzeti csapat teljesítette a feladatát. Ennek örülni kéne és annak is, hogy külföldről keresik a játékosainkat. Higgyék el, nem könnyű manapság belorusz játékost komoly európai csapathoz vinni. Nyugaton, ha választhatnak, afrikai, brazil, skandináv és EU-s labdarúgókat akarnak. Így egyre nehezebb európai, de nem orosz csapatot találni a játékosainknak. Mindenkinek jó szerencsét kívánok ehhez, nekünk összejött és egy remek európai klubhoz szerződhetett Szignyevics. Ez emelni fogja a válogatott szintjét és a futballunk elismertségét is.

A magyar bajnokságban több általunk is jól ismert játékos van, pl. Artem Milevszkij, vagy Kolja barátja, az MTK-s Jevgenyij Szelin. Úgy tudjuk, hogy a bajnokság jó színvonalú, a Fradi illetve a MOL pedig kiemelkedik. Nem tagadom, ez a két magyar csapat érdeklődött Kolja iránt, de a végén nem a MOL-t, hanem a másik csapatot választottuk. Szerintem nem fogjuk megbánni.

Nem hiszem[, hogy a szurkolók ne fogadnák el Szignyevicset Böde és Rebrov ügye miatt]. A klub azért igazolta le őt, mert szüksége van rá. Egy csapatba nem egy csatár kell, mindenkinek lesz elég játékideje. Hiszem és remélem, hogy minden rendben lesz.