Clubunk tőrvívója a férfi OB-k történetének legfiatalabb döntőse volt.

Férfi vívás, országos bajnokság

Szemes Gergő mind az öt csoportmérkőzését megnyerte, majd a 64-es tábláról erőnyerőként továbbjutott. A legjobb 32 között a Tus vívóját, Bányik Benjámint győzte le könnyedén 15:3-ra, a nyolcaddöntőben fradista csapattársa, Horváth Soma ellen nyert szintén 15:3-ra. A negyeddöntőben az UTE vívója, Mendrey Tamás következett volna, de visszalépett, így Gergő mérkőzés nélkül jutott be az elődöntőbe. Ott a Törekvés magyar válogatott tehetsége, Mátyás Bálint ellen vívott és újabb szenzációs, 15:8-as győzelmet aratott.

A fináléban Gergő többször is vezetett a magyar válogatott Dósa Dániel ellen, a Törekvés vívója azonban két tusos hátrányból fordított. A Fradi rendkívül tehetséges tőrözője több szép akciót mutatott be a folytatásban, de a rutinosabb Dósa megőrizte előnyét és nagy csatában 15:10-re nyert. Szemes Gergő így ezüstérmes lett, de eredménye azért is kiemelkedő, mert 15 évesen, kadet korosztályúként, egyéni versenyben még soha nem teljesített ilyen jól a felnőtt mezőnyben.

Nagyon boldog vagyok, még mindig nem tudom elhinni, hogy második lettem egy ilyen rangos magyar versenyen. Még csak 15 éves vagyok, nem is vártam magamtól ezüstérmet. Talán nyolcad-, esetleg negyeddöntőt, aztán ahogy alakul. Reggel felkeltem, éreztem, hogy jól megy majd minden. Bármit, amit elterveztem, összejött. Egyáltalán nincs bennem keserűség, nehéz volt a döntő. Tényleg csak ismételni tudom magam: nagyon boldog vagyok” – mondta Szemes Gergő a döntő után.

A hölgyek egyéni versenye is befejeződött a tőrözőknél. A fradisták közül a legjobb eredményt az Ifjúsági Olimpián is szereplő Zsoldosi Karolina érte el, aki a 10. helyen végzett.

További eredmények: Fradi.hu