Magabiztos játékkal gyűjtöttük be a fontos pontokat.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 5. forduló
Ferencváros 16-9 Egri VK
Negyedek: 5-2, 3-3, 4-2, 4-2
Gólok: Sedlmayer 4, Jaksic 2, Kállay 2, Mitrovic 2, Vámos 2, Younger 2, Jansik 1, Vámos 1

A nem megszokott késői kezdés nem volt jó hatással a nézőszámra, a BL-ben ilyen kevesen még nem voltak idén a Komjádi-uszoda lelátóin – szerencsére a lelkes szurkolók így sem hiányoztak, Egerből is érkeztek, valamint a fradisták is jelen voltak, így a hangulat adott volt. Az egriek mérkőzés előtti nyilatkozataikban elmondták, abban bíznak, hogy fáradtabban érkezünk a meccsbe, hiszen komoly sorozatterhelés alatt vagyunk. Mi viszont nem a fáradtságot vittük magunkkal a medencébe, hanem a lendületet: 5-2-es negyeddel nyitottunk, ami egyből meg is mutatta, hogy ki az úr a háznál. Annak ellenére ment ilyen jól a játék, hogy Varga Dénes a hétvégi ötgólos átlaga ellenére nem talált be, viszont két kiállítást is összeszedett, valamint a vendégek keményen is fogták. Így viszont a többieknek jutott egy kis levegő, amivel éltek is: öten dupláztak, Sedlmayer Tamás pedig négy gólt hintett. Az Eger kétszer jött vissza a meccsbe, előbb 6-5-re, majd 8-6-ra, ám ilyenkor mindig sikerült újból ritmust váltanunk, amit nem tudtak lekövetni. Meg kell említeni Vámos Márton bombagólját, balkezesünk olyan erővel lőtt, hogy Csiszár kapus fejéről majdnem lesodorta a sapkát, csak a megkötött madzag tartotta meg végül, nem mindennapi látvány volt. Végül magabiztos győzelmet arattunk, amely után nyolcasunk 4. helyén “telelünk”.

Folytatás szombat este, a magyar Szuperkupáért csapunk össze a Szolnoki Dózsával!

A csoport további eredményei:

AN Brescia 10-8 Dinamo Moszkva
CNA Barceloneta 11-15 Pro Recco
Steaua Bukarest 8-3 Crvena Zvezda

Sedlmayer Tamás mérkőzés utáni értékelése:

Kállay Márk

Össze kellett szednünk magunkat a kupadöntő után, de hozzászoktunk már a sűrű programhoz. A Bajnokok Ligája meccseknek ráadásul mindig más a hangulatuk, így vártuk, hogy újra vízbe ugorjunk. Nagyon fontos volt ez a mérkőzés, kellett a három pont, eszerint készültünk, és meg is valósítottunk mindent az elképzeléseinkből.

Varga Zsolt

Kihasználtuk ezt a szűk két napot ami rendelkezésünkre állt, hiszen az volt a legfontosabb, hogy a játékosok tudjanak töltődni. Örülök egyébként, hogy ténylegesen ennyi tartalék volt, van a csapatban. Tény és való, hogy most sokkal jobban megosztottuk a terheket, gondoltam is, hogy sokat cserélek, amennyi van azt tényleg ki tudjuk magunkból adni. Örülök és azt gondolom, hogy a teljesítményeknek is nagyon jók voltak, amelyek ezt a mérkőzést meghatározták, elsősorban a Somáé, és akár mellette mondhatnám “Szédült” Tomi teljesítményét, szerintem az is nagyon jó volt ma. Egyébként összességében még a csapat védekezése, a csapatmunka amit beletesz mindenki. Szerintem ez meghatározó.

NS, bővebben: VLV