Clubunk ökölvívójának nem sikerült a címvédés.

A héten rendezték az ökölvívók számára az országos bajnokságot Budapesten. Az előcsatározásoknak a Madárfészek Akadémia székhelye, a Halassy Olivér Sportcsarnok adott otthont, míg a döntőket a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték.

A Ferencváros versenyzői közül az 52 kg-osok között címvédőként induló Szaka István jutott döntőbe, miután magabiztosan vette az elődöntőt. Nem jutott viszont fináléba a válogatott ellenfelétől vereséget szenvedő Simon Boglárka (70 kg), valamint Tallósi Péter (81 kg).

Szaka szoros csatát vívott tavaly legyőzött ellenfelével, az újpesti Virbán Martinnal, ezúttal azonban a végelszámolásnál pontozással alulmaradt, így ezüstérmet vehetett át.

Nagyon szoros mérkőzés volt, Pisti végül 3-2-es, megosztott pontozással kapott ki. Címvédőként érkezett, úgyhogy teljesen természetes, hogy egy kicsit el van keseredve. De nem áll meg az élet, edzünk tovább, és legközelebb mindent megteszünk a visszavágásért” – foglalta össze röviden a történteket Szaka edzője, a korábbi világbajnoki ezüstérmes Bedák Pál.

Fradi.hu