Arról is beszélt vezetőedzőnk, hogy mely városok kedvesek a szívének, mit olvas szívesen és kit tart a legjobb futballistának.

Amikor a Tottenham Hotspurben futballozott (2000 és 2004 kö­zött: 60 tétmeccs, tíz gól), a The Guardian című angol lap tudatta, hogy az ukrán focista képzett rádióamatőr. Mi több, megírta, hogy ukrajnai hívókódja UT5UDX, Angliában M0SDX számon kereshető.

A magyar licencet beszerezte már? – vetettük fel neki. Azt mondta, jelenleg fontosabb dolga van, a Fradit a bajnoki dobogó csúcsára kell vezérelnie.

Édesapám hozzáértő rádióamatőr volt, és én is kedvet kaptam, annyit beszélgettünk erről – említi Rebrov.

Azon nincs mit csodálni, hogy kedvenc színe a zöld, no és hogy a városok között milyen sorrendet állít fel. Londonra a Tottenham-időszak okán szívesen emlékezik, szülővárosa, Horlivka kitörölhetetlen a szívéből a gyermekkora miatt, az északír Belfast azért kedves neki, mert 1993-ban ő lőtte az ukránok első vb-selejtező gólját. De Kijevről őrzi a legremekebb emlékeket, elvégre ott lett bajnok futballistaként és a Dinamóval edzőként. Ami Budapestet illeti, keresztül-kasul bebarangolta, élvezte a látványosságait. Feleségével, Annával főleg a királyi vár nyerte el a tetszését, a Várhegy pedig úgy egészében csodás – jellemez.

Megmutatjuk majd 18 éves fiúnknak, Dmitrónak is, aki egy londoni egyetemen tanul.

Anna Rebrova remek szakácsnő, ő viszont nem éppen a fő­ző­kanál nagymestere, a konyhá­ban legfeljebb rendelhet. Budapesti törzshelye, a Tokió étterem ételkínálata csábító, bár inkább az európai konyhát kedveli. Irodalomban mindenevő, régente Dosztojevszkijt olvasott, ma in­kább az olyan teniszező-csillagok, mint André Agassi vagy Novak Djokovics pályafutásával kapcsolatos életírások kedvelője. Kérdésünkre, manapság kit tart a földkerekség legjobb futballistájának, természetes egyszerűséggel böki ki: Lionel Messit.

Bors