Clubunk olimpiai bajnok labdarúgója elmondta, hogy jól halad a rehabilitációja. A Videoton elleni bajnokiról és a Rebrov-féle Fradiról is beszélt a 75. születésnapját ünneplő Szűcs Lajos.

– Az első és legfontosabb: hogy van Lajos bácsi?
– Lábadozom, a körülményekhez képest jól vagyok, körülbelül 90 százalékos állapotban. Itthon már mankó nélkül megyek, a gyógytornász mondta, hogy már próbálkozhatok így is, hiszen ha szükség van rá, akkor van a közelben szék. De szerencsére nem kell megkapaszkodnom.

– Sokat kell gyógytornáznia?
– Minden nap, de nem fárasztó, sőt, kellemes. Érzem ugyanis, hogy erősödik az izmom. Ha pedig az izmot vissza tudjuk hozni, akkor majdnem épen tudok majd járni.

– Játékoskorában mennyire volt hasonlóban része?
– Hál’ Istennek nem gyógytornáztam, mert sérülésem sem volt. Csak a sima edzéseket kellett így végeznem.

– Mennyire lesz különleges a 75. születésnap körüli időszak?
– Lesz néhány köszöntésem. Ezen kívül nem lesz nagyon más jellegű, mint az eddigiek. Ilyenkor családi körben, a születésnapokon csak felköszöntjük a másikat, megiszunk egy kávét, egy-egy italt és beszélgetünk kicsit.

– Lajos bácsi 75 esztendeje tele van szebbnél szebb emlékekkel. Mennyi kapcsolódik ezekből az FTC-hez?
– A Fradinak köszönhetem a csodálatos emlékeimet, hiszen itt értem el a fantasztikus eredményeket. Itt lettem válogatott, olimpiai bajnok, világválogatott, bajnokcsapat tagja. Mit kívánhattam volna még? Boldog vagyok, hogy idekerültem, és hozzásegítettek ahhoz, hogy ezt mind el tudjam érni.

– Hogy élte meg a Fradi-meccs nélküli heteket?
– A kórházban szerencsére csak kettő találkozót nem láttam, de Gyuszi barátomtól kaptam a híreket, beszámolt mindenről, úgyhogy tájékozott voltam. Tudtam mindig mindent.

– Érezte, érzi, hogy mennyire várja mindenki vissza a Népligetbe?
– Hogyne érezném, hiszen folyamatosan rengetegen hívnak. Alig várom, hogy már ott legyek veletek.

– Először Lajos bácsit kellett megműteni, majd elválaszthatatlan barátját, a nemrég 80. születésnapját ünnepelt Rákosi Gyulát is. Tudtak egymásnak segíteni?
– Amikor én voltam bent, Gyuszi tartotta bennem a lelket. Amikor ő, akkor én mondtam neki: „Gyuszi, te mondtad, hogy végig kell csinálni”. Érdekes helyzet volt, amikor kijöttem a kórházból, ő ment be, és ugyanabba a szobába került, ugyanazon az ágyon feküdt, amelyiken én. Teljesen véletlenül így alakult.

– Milyennek látja a Rebrov-féle csapatot?
– Kicsit vegyesek a benyomásaim a védekezés kapcsán. De a támadósorral szerintem nincs probléma. És az is biztos, hogy nagyon össze van gyúrva a csapat. Hiszem, hogy egyre közelebb kerülünk a célunkhoz.

– Hogy látja: Fradi-Vidi versenyfutás lesz az aranyéremért?
– Szerintem igen, ez a két csapat fog harcolni a bajnoki címért. A tabella is ezt mutatja. Nagyon sok fog azon eldőlni, hogy milyen eredményt érünk el vasárnap Fehérváron. Az sok mindenre választ adhat.

– Ha kívánhatna, milyen bajnoki hajrát kívánna? Végletekig kiélezettet vagy nyugodtabbat?
– Úgy lenne jobb, ha nem kellene izgulni, és a célunkat, a 30. bajnoki címet minél előbb elérnénk. Nagyon hiszek benne, hogy így is fog történni.

– Mikor láthatjuk Lajos bácsit ismét a helyszínen szurkolni a Fradinak?
– A múlt héten már kezdtem jobban lenni, úgyhogy elképzelhető, hogy a hétvégén már el is tudok jutni a mérkőzésre.

Fradi.hu